avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, soția mea a fost în concediu de creștere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, soția mea a fost în concediu de creștere copil ...

Buna ziua, soția mea a fost în concediu de creștere copil 2 ani incasand o indemnizație de 1314 lei. In data de 2 ar fi trebuit să înceapă munca dar fiind însărcinată cu al doilea copil a intrat în concediu de creștere copil adică în prenatal avânt 7 luni la data respectivă. Acum pe 15 trebuia să încaseze prenatalul pe noiembrie. Cei de acolo i au dat pe toată luna adică 20 de zile lucrătoare cat a avut luna noiembrie doar 825 de lei motivând așa: salarul ei a fost de 1314 net pe ultimele 6 luni și se face 1314*6/128 (Nr de zile lucrătoare din cele 6 luni) =61.5. noiembrie a avut 20 de zile înseamnă 20*61.5=1231. Din acești 1231 mai primește doar 0.85 pt că e cod 08 sarcina și lăuzie rămânând 1047 și încă odată din ăștia se mai oprește 21.25 CAS rămânând cu 825. Întreb e legal cat a primit, atât trebuie să primească? Știam că minimul e 1314 și nu poate fi mai mic de atat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 18 Decembrie 2022
La calculul medicalulu se ia în condiderare indemnizatia pentru CCC.

Vedeți art.10 din OUG 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii indemnizatii irinuka2005 irinuka2005 una ziua M-ar interesa si pe mine urmatoarea problema: O persoana trebuie sa nasca in martie 2012.Isi poate lua concediu 84 zile inainte de nastere si 42 ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului prenatal, perioada suciugeorgeta suciugeorgeta am o salariata din 2009 care cu data de 01 .12 a intrat in prenatal. Cum ii voi calcula pentru luna decembrie medicalul si cate zile de concediu de maternitate ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)