avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În calitate de martor, avea dreptul procurorul de caz ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În calitate de martor, avea dreptul procurorul de caz să decidă ...

În calitate de martor, avea dreptul procurorul de caz să decidă ridicarea telefonului meu pentru o percheziție informatica? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalin2o14 , utilizator 22:14, 9 Ianuarie 2023
Buna ziua,

Daca respectivul telefon a fost utilizat, in vederea savarsirii unei infractiuni, acesta poate fi confiscat si supus perchezitiei informatice.
Depinde și pentru ce va face expertiza.
Martorii au dreptul la avocat tocmai pentru a se putea apara in mod calificat din punct de vedere juridic.
Este recomandabil ca martorul sa discute anterior audierii cu avocatul.
Se poate discuta și cu câteva zile mai înainte de audiere sau de chemarea la parchet.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

DavidutaA a scris:

În calitate de martor, avea dreptul procurorul de caz să decidă ridicarea telefonului meu pentru o percheziție informatica? Mulțumesc!

Bineînțeles ca se poate dacă exista suspiciunea rezonabila ca poate fi mijloc de proba in respectiva cauza, in acest moment, puteți încerca o plângere conf art 336-339 imp dispoziției de ridicare
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
Catalin2o14, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document perchezitie informatica ciurli_si_burli ciurli_si_burli In urma perchezitiei informatice am semnat un raport in care se prezenta continutul gasit. Dupa semnarea acestuia, am asteptat sa mi se inmaneze un exemplar si ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie pentru " suspiciunea de trafic de droguri" marianmadalin322 marianmadalin322 Un mandat de perchezitie se poate prezenta cu \"suspiciunea de\" trafic droguri daca nu exista o proba concreta in acest sens si legea functioneaza pe ... (vezi toată discuția)