Buna seara , întrebarea mea este :
In timpul căsătoriei ,soacra nea împrumutat cu o suma x de bani pentru a achiziționa o casa , între timp soacra a decedat iar soțul nu a mai dorit sa restituim acea suma , noi după 7 ani am ajuns la divorț cine are dreptul la acea proprietate care este pe numele nostru? Mulțumesc anticipat .
ipso
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legal este bunul dvs și al soțului, fiecare având cate 50% din locuință, dacă nu exista alte acte care pot dovedi contrariul.
Omenește, ar trebui sa țineți cont de faptul ca au fost banii mamei soțului, deci imobilul ii aparține lui în mai mare măsură, sau total. Banii câștigați necinstit, nu vor ajuta în viata.
Recomand sa va înțelegeți amiabil, altfel veți cheltui bani prin tribunale ( taxe, onorarii, expertize, martori, timp pierdut, zile lipsa de la serviciu ptr tribunal, etc) și când veți trage linie, rămâneți cu aproape nimic.
Dumneavoastră decideți.
CRIMO
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Apartamentul , chiar daca este cumparat de soacra , se considera bun comun , dobandit in timpul casatoriei . Daca persoana care a dat banii , ar fii facut vreun act doveditor referitor la aparteneta banilor era alta poveste . Dumneavoastra fiti o persoana oneste si recunoasteti provenienta banilor . Alegerea va apartine .
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu vad lucrurile asa: prin moartea soacrei dvoastra, suma a devenit bun propriu al sotului. Se va evalua imobilul si ce va ramane dupa ce se scad banii, bun propriu al sotului, va fi bun comun, impartit, in principiu, in doua parti egale.
Partaj dupa divort
marius_cj
soacra-mea a avut un apartament cumparat de ea prin 2003. dupa ce s-a recasatorit in 2009, dupa 3 ani a vandut apartamentul cu 40000 euro. a cheltuit 10000 ... (vezi toată discuția)