avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu prenatal este un venit impozabil?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu prenatal este un venit impozabil?

Revin cu o intrebare legata de concediu prenatal.
Ce anume se retine din concediu prenatal? Somaj, sanatate, pensie si de asemenea impozit de 16% sau doar CAS din salariu minim pe economie?
Mie mi s-a raspuns de la serviciu ca este un concediu obisnuit si se retin toate darile catre stat.
As vrea sa ma lamuriti!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jorom , utilizator 13:57, 24 Februarie 2012
Da ,se retin chiar toate ,ca in cazul in care ati fi lucrat normal
toate, impozitul, cas, pensie, etc .din pacate#-o
Se retine doar 10,5% CAS la nivelul salariului minim pe economie si atat. Celelalte contributii nu se retin: nici somaj, nici sanatate, nici impozit.
VA MULTUMESC !
ACEST LUCRU IL STIAM SI EU DAR CEI DE LA CONTABILITATE REFUZA CATEGORIC SA MA IA IN SEAMA CHIAR DACA AM INDICAT ARICOLUL 42 DIN CODUL FISCAL.
danacr3 a scris:

toate, impozitul, cas, pensie, etc .din pacate#-o

Dragi utilizatori va rog sa mai cititi si legislatia.X-(

In cazul concediului de maternitate (prenatal si postnatal) singura contributie este la CAS (600*10.5%=63 lei proportional cu nr zile concediu maternitate) la nivelul unui salariu minim pe economie.:rtfm:

Alte discuții în legătură

Calcul corect pre si post natal anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu calculul pentru concediul prenatal deoarece contabilul firmei unde lucrez sustine ca-mi plateste prenatalul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA Cum se calculeaza corect concediul prenatal si postanatal? pe baza mediei ultimilor 6 salarii brute sau pe baza ultimilor 12 salarii brute ... (vezi toată discuția)