avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am pierdut casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am pierdut casa

tatal meu a vindut varului meu casa in valoare estimata de un evaluator autorizat la 215 000 de euro,a vindut-o cu numai 10 000 de euro,eu eram plecat din tara la acel moment,in contractul de vanzare cumparare si-a rezervat un drept de uzufruct viager,mentionez ca tata la acel moment era intr-o stare critica de sanatate fiind consumator zilnic de alcool,a fost internat de catre varul meu in spital si a fost diacnosticat (pancreatita cronica),auzind cele intimplate m-am intors repede in tara si printr-o procura speciala de la tatal meu l-am actionat in instanta pe varul meu,spunind-ui ca ii dau cei 10 000 euro sa anuleze actul vc,a trecut un an si ma judec in continuare cu el,au fost audiati martorii,etc...avocatul mi-a dat cava sanse dar nu stiu ce sa mai cred,a spus ca singura sansa este pretul incorect,sau sa putem dovedi ca la momentul acela nu era in toate facultatile mintale ..ce parere aveti ,astept sfaturi cit mai multe de la voi ....sunt disperat
Cel mai recent răspuns: alinu31 , utilizator 22:42, 25 Ianuarie 2010
asa meste
poti merge doar pe pret incorect
dar dureaza
Va puteti recupera suma de bani neplatita, tinand cont ca actiunea in rezolutiunea vanzarii , ceruta de catre vanzator e una reala (imprescriptibila)

Lipsa discernamantului , insa , e cauza de nulitate relativa (supusa termenului general de prescriptie de 3 ani )
Lipsa temporara a discernamantului pe fondul consumului de alcool si al bolii este argumentul cu care puteti obtine castig de cauza. Pretul derizoriu cu care s-a vandut imobilul ar putea fi si acesta un considerent, intrucat Codul civil prevede ca pretul trebuie sa fie serios. In cazul dvs., la disproportia existenta, pretul nu este serios, chiar daca vanzatorul si-a pastrat uzufructul asupra imobilului.
Din cele relatate, presupun ca verisorul dvs. a profitat de starea de dezorientare in care se afla tatal dvs. si l-a determinat sa incheie actul, prin diverse metode...ati incercat si argumentul dolului, sau cine stie, al erorii? Poate tatal dvs. a inteles ca incheie, de ex, un contract de imprumut sume de bani, si nu ca isi vinde dreptul de nuda proprietate asupra casei pentru 10.000 euro.
Multumesc mult ptr raspuns,am inteles ce am de facut....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse de cistig am,sau cum trebuie sa procedez sa cistig procesul.. alinu31 alinu31 tatal meu a vindut varului meu casa in valoare estimata de un evaluator autorizat la 215 000 de euro,a vindut-o cu numai 10 000 de euro,eu eram plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma cu sfaturi........ alinu31 alinu31 tatal meu a vindut varului meu casa in valoare estimata de un evaluator autorizat la 215 000 de euro,a vindut-o cu numai 10 000 de euro,eu eram plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Am ramas fara casa ... alinu31 alinu31 tatal meu a vindut varului meu casa in valoare estimata de un evaluator autorizat la 215 000 de euro,a vindut-o cu numai 10 000 de euro,eu eram plecat din tara ... (vezi toată discuția)