avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... concert amanat/reprogramat, recuperare bani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

concert amanat/reprogramat, recuperare bani

concert amanat/reprogramat
Am cumparat online de pe platforma iabilet bilete la un concert de Craciun catre trebuia sa se tina pe data de 21.12.2022.
Organizatorul a amanat concertul (de Craciun) pentru data de 12 .01.2023.
Am fost instiintat de platforma iabilet ca nu pot sa imi recuperez banii pe bilet sau sa primesc voucher si au invocat legea: OUG 34/2014 litera A sau L.

Raspunsul iabilet:

"Ne pare rau insa nu va putem ajuta cu solicitarea dvs. deoarece conform termenilor si conditiilor de pe site cu care ati fost expres de acord la momentul achizitionarii biletelor, precum si a legilor in vigoare organizatorul poate refuza returnarea biletelor. Mai multe detalii gasiti mai jos.

Punem din nou accentul pe ideea ca aceasta este decizia organizatorului si NU a iabilet.ro. Noi doar intermediem vanzarea de bilete in numele acestuia, biletele fiind in totalitate ale sale.

Pentru anumite evenimente organizatorul este liber să nu permită renunţarea la bilet (anularea acestuia in orice moment). Achiziţionarea de biletele la spectacole este exceptată de la aplicarea dreptului de retragere reglementat de OUG 34/2014, în conformitate cu art. 16 lit. a) din actul normativ menţionat mai sus.

Daca evenimentul se va anula in viitor, veti primi refund pe biletele platite sau voucher, iabilet.ro urmand a va contacta in acest sens dupa ce vom primi instructiuni din partea organizatorului. Daca doriti puteti incerca sa contactati organizatorul direct.

Firma organizatoare este: - editat."

Cum trebuie sa procedez ca sa imi recuperez banii pe bilete?
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: mancosel , utilizator 11:09, 17 Noiembrie 2023
Vi se returneaza costul biletelor doar daca concertul va fi anulat,nu amanat.
exista o prevedere legala in sensul asta?
Am mai facut o rezervare la un eveniment si pentru petrecerea de anul nou.
Sa inteleg ca ar fi perfect legal sa o reprogrameze dupa si eu sa nu am dreptul sa cer rambursarea?
Este universal valabil ca atunci cand un eveniment se reprogrameaza,nu se returneaza banii.De altfel,ati fi putut vedea asta citind termenii si conditiile de pe site-ul iabilet.ro.Ati bifat,dar cred ca nu ati citit.
Aveti atasat termenii si conditiile site-ului.
[ link extern ]
Sigur ca am citit:
"furnizorul de continut raspunde integral fata de utilizatorii Serviciului pentru eventualele intarzieri, amanari, anulari sau pentru orice alte probleme similare in legatura cu difuzarea continutului in modalitatea anuntata."

Eu ma refeream si la posibilitatea de a obtine rambursarea de la organizator nu neaparat de la platforma care a intermediat vanzarea.
In plus aici nu vorbim despre evenimente de forta majora (e.g. epidemia de Covid 19)

Alte discuții în legătură

Returnarea banilor sub forma de voucher LauraG1974 LauraG1974 Deoarece s-a anulat turneul unei trupe care urma să aibă concert și în România, cei de la iaBilet.ro m-au anunțat că banii pe care i am platit pe bilet ... (vezi toată discuția)
Returnare conravaloare bilete spectacol amanat/reprogramat seek25 seek25 Buna ziua, Organizatorii unor evenimente culturale invoca starea de urgenta si refuza returnarea banilor reprezentand contravaloarea biletelelor achizionate ... (vezi toată discuția)
Restituire bani bilete piesă de teatru Bachus20 Bachus20 Bună ziua! Înainte de starea de urgență, am cumpărat 8 bilete la o piesă de teatru care era programată inițial în martie 2020. Aceasta a fost ... (vezi toată discuția)