avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Mă confrunt cu următoarea situație și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Mă confrunt cu următoarea situație și vreau să ...

Buna seara. Mă confrunt cu următoarea situație și vreau să întreb dacă mă poate ajuta cineva. Am 2 întrebări:
1. Trebuie sa fac succesiunea după tatăl meu, care a decedat, mai am un frate vitreg și mama trăiește. Am înțeles cu se împarte totul doar că am o problema. Tatăl meu are in proprietate doar un teren extravilan cu un contract de vânzare cumpărare pe care e pusă o stampila cu primăria de domiciliu fara notar și care este greșit făcut, adică în loc de 0.35 hectare este trecut 0.35 m.p..Ce trebuie sa fac în situația asta, pt că cei de la primărie au spus că trebuie să rezolv eu????
2. A doua întrebare este daca eu trebuie sa fac succesiunea după bunicii tatălui meu, ca sa pot obține anexa 24, așa mi au spus cei d la primărie în condițiile în care tatăl meu nu are altceva pe numele lui. Adică dacă eu nu fac succesiunea după "en" urmași și fii și nepoți care sunt vreo 20 persoane, unele plecate din tara, eu nu pot primi anexa 24, după tatăl meu care , repet, nu are altceva , decât un teren extravilan???
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:28, 20 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Suprafața înscrisă la rolul fiscal si agricol coincide cu suprafața din actul de mana?
2. Da, pentru ca în anexa 24 se menționează toate bunurile pe care le-a avut defunctul.
Or, tatăl dvs a decedat după bunici, ceea ce înseamnă că are vocație succesorala la moștenirea acestora, revenindu-i o cota parte din bunurile lor.
Nu vad la ce va ajuta obținerea Anexei 24. Succesiunea nu o puteți dezbate, ca pentru terenul extravilan, tatăl dvs nu avea acte de proprietate, iar succesiunea după bunici nu a fost dezbătută.
Referitor la a doua întrebare: tatăl meu are un depozit la c.a.r. Pt a scoate banii, eu cu fratele meu și mama ne a cerut de la c.a.r. sa facem succesiunea după tatăl meu și apoi putem lua banii. Până aici totul bine, mai departe am fost la notar care a cerut anexa 24. Mai departe am fost la primăria unde avea domiciliul tatăl meu , unde ne a cerut să luăm semnături de la toți moștenitorii din partea bunicilor tatălui, adică 3 generații în urma și cum va spuneam sunt vreo 20 de urmași, uni plecați din țară și așa mai departe. Că sa ajung sa iau legătura cu toți mi ar lua o viață. Sau nu știu cât dar foarte mult. Eu nu vreau decât să scot acei bai d la c.a.r. și din banca daca mai are cv la contul de salariu.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Ce altă soluție mai am că sa pot scoate banii din banca??? Adică e greu de crezut că trebuie sa merg prin afara țării să dau de toți copiii și nepoții etc. În condițiile în care el nu avea nimic pe numele lui ???
Și va mai întreb alt lucru: la mai multe primării am văzut pe net că cer doar acte ce avea decedatul pe numele lui. Atât. Nu vreau sa fac moștenirea pe terenurile extravilane din zeci de generații în urma. Cum este mai ușor și bine pentru mine???

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine pentru dvs, pe termen lung este sa dezbateti succesiunea pe toate bunurile tatălui.
Anexa 24 este o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale, care procedura poate fi deschisa ȘI la cererea scrisa a moștenitorilor. Ceea ce înseamnă că nu vă rămâne de făcut decat sa găsiți notarul care sa gândească la fel.
Sau, spuneți celor de la Primarie ca vreți sa dezbateti moștenirea doar parțial, pentru bani, iar pentru succesiunea bunicilor, veți merge în instanță. Legal, nu pot sa va oblige sa faceți pe tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme daewoo1 daewoo1 buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Dacă a decedat bunica și sîntem 3 nepoți moștenitori după ... Pataadriana Pataadriana Dacă a decedat bunica și sîntem 3 nepoți moștenitori după unicul lor fiu (tatăl nostru)decedat și el avem ceva drept la moștenire după ea sau poate ... (vezi toată discuția)