avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună dimineața, am și eu o problemă cu care ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună dimineața, am și eu o problemă cu care ma confrunt de ...

Bună dimineața, am și eu o problemă cu care ma confrunt de 11 ani, am o persoană în grija de 11 ani, cu gradul 3 de handicap, nu are pe nimeni, nu are decât 6 luni în cartea de munca , nu are nici un venit, o întrețin eu cum pot, dar nici eu nu prea ma descurc pentru mine și as vrea sa ii fac o pensie de handicap măcar, dar e mult de umblat și nu reușesc....nu îmi permit, insa nu o pot duce la azil sau sa o pun în stradă, că nu sunt genul și s-a atașat de mine.
Ce mă sfătuiți ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Anca Deac , utilizator 23:55, 21 Decembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu ar fi asa mult de umblat.
Trebuie sa faceti un drum la DGASPC de la primaria unde domiciliaza persoana respectiva.
De acolo, in ur ma depunerii dosarului cu actele necesare, i se elibereaza certificatul de incadrare in grad de handicap, cu insotitor.
Apoi depuneti actele la casa de pensii.

Aici aveti actele necesare pentru dosarul in vederea obtinerii pensiei de invaliditate: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Dacă spuneți că are încadrare în grad de handicap GRAD MEDIU, trebuie să primească lunar o indemnizație de 64 de lei.
Nu primește probabil pensie de invaliditate de la casa de pensii.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2022
Dapix, utilizator
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! dacă ai cancer poți primi pensie de handicap dacă ... Cory 123 Cory 123 Bună seara! Dacă ai cancer poți primi pensie de handicap dacă da ,ce acte trebuie? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Pensie de handicap CristinaEmilia CristinaEmilia Buna ziua! Am o cunostiinta de 60 de ani, barbat, cu peste 30 de ani vechime in munca, ce a suferit un accident vascular cerebral, in urma caruia a ramas ... (vezi toată discuția)
Pensie ilie26 ilie26 Mama mea si-a facut dosar de pensie de handicap,si a fost incadrata la gradul I(unu).Dupa spusele ei ar fi trebuit sa ia prima pensie in oct. si intradevar a ... (vezi toată discuția)