avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LEGEA MAMELOR EROINE 1 IANUARIE 2023
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LEGEA MAMELOR EROINE 1 IANUARIE 2023

Buna seara,
Am citit ;In legatura cu Legea mamelor eroine OUG nr. 8 din 2021 care a fost amanata.
Respectiv;
(1) Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare si care au nascut 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 16 ani beneficiaza la cerere de reducerea cu 6 ani a varstei de pensionare prevazuta in anexa nr. 5.
Acum, odata cu adoptarea si intrarea in vigoare a OUG nr. 8 din 2021, pensionarea cu minimum 6 ani mai repede a mamelor cu 3 (sau mai multi) copii nascuti/adoptati si crescuti A FOST AMANATA PANA LA 1 IANUARIE 2023
As dori sa stiu daca este adevarata si daca as putea sa depun dosarul dupa 1 ianuarie 2023 deoarece ma incadrez in aceasta inca de anul trecut.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 8 Februarie 2025
Buna ziua daca ma puteti ajuta cu o informație va rog frumos
Sa aprobat legea cu mama eroina adica cele care au mai mult de 3 copii si pot beneficia de acea suma de 3 sau 4 sute de lei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2025
Dumitrescu Elisei, utilizator
D-voastra faceti trimitere la prevederi ale legiii 127/2019.
Aceasta lege nu a produs niciodata efecte, cu exptia a doar cateva articole.
Incepand cu 01/09/202 produce efecte legea 360/2023.
Prevederile legii 360/2023 privin cresterea copiilor sunt urmatoarele:
Articolul 51
(1) Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv și care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare prevăzută în anexa nr. 5, astfel:
Tabelul nr. 3
Nr. copii născuți și crescuți Vârsta standard de pensionare se reduce cu:
ani luni
1 - 6
2 1 -
3 1 6
4 2 -
5 2 6
6 3 -
7 și peste 3 6
(2) Reducerea vârstei de pensionare prevăzută la alin. (1) se aplică și în cazul în care numărul de copii cuprinde și copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.
Proiect de Lege pentru Mamele Eroine privind indemnizaţia viageră pentru mamele care au născut şi crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii ... este pe lista la Camera Deputatilor din 2018
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut ... Dan Prisacariu Dan Prisacariu Bună ziua Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut trei sau mai mulți copii vor primi o indemnizație viageră Aceste indemnizații ... (vezi toată discuția)
S-a dat legea ieșirii la pensie a mamelor cu mai ... Claudiu dimeny Claudiu dimeny Sa dat legea în vigoarea ieșiri la pensie a mamelor cu mai mulți copiii (vezi toată discuția)
Pensionare Delia-ANA Delia-ANA Femeile care au născut și crescut 3 copii ,beneficiază de reducerea vărstei de pensionare?Dacă da,în ce condiții? (vezi toată discuția)