avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tatal meu a murit in ianuarie. Dupa moartea lui am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tatal meu a murit in ianuarie. Dupa moartea lui am facut altele. ...

Tatal meu a murit in ianuarie. Dupa moartea lui am facut actele. Am mostenit apartamentul iar mama are uzufruct pe apartament si locuieste in el. Cum nu are nici un venit am vrut sa aibe subventie la electricitate,trebuiau depuse actele la curent. Insa ca titular era tata care murise. Am fost la engie si am cerut sa se faca schimbul de titular si sa raman la ei ca sa pot depune dosarul. Am fost refuzata categorit pentru ca nu se poate ca ei nu mai fac nimic pe energie si sa ma duc in alta parte. Era urgent depunerea dosarului si am gasit alt furnizor. Dupa aceea am primit factura de regularizare pe numele mortului. Mi se spune ca am de platit in plus 85 lei ca a fost reziliat contractul. Eu nu am vrut asta. Am fost refuzata de ei iar mortul nu avea cum sa rezilieze contractul. Ce pot face? Am si raspunsul de la ei dar nu mi se are corect.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2022
barbu.laura10, utilizator
Cel mai recent răspuns: barbu.laura10 , utilizator 21:28, 27 Ianuarie 2023
Tot ce puteți face este să plătiți cei 85 de lei. Nu cred că suma reprezintă taxă de reziliere, ci regularizare la citirea contorului, adică curent consumat.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2022
Dapix, utilizator
Ce este consum achit normal. Dar nu faptul ca am reziliat mai devreme. Ca nu sunt eu de vina ca a murit si ca ei nu au mai vrut sa schimbe totularul. Sincer
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,

Contractul de energie electrica a fost reziliat ca urmare a schimbarii funrizorului. Mentionam ca, contractul tau a fost incheiat pe baza ofertei ENGIE E-ELEC36-3B, valabila pana la data de 05.08.2024.

Potrivit acestestei oferte, cumpărătorul beneficiază de un preț al energiei active timp de 36 luni. La acest preț se aplică o reducere de 50% în primele 3 luni contractuale. La prețul energiei active se va adaugă tariful de rezervare menționat în ofertă, precum și tarifele și taxele reglementate.Tariful de rezervare se va aplică de la data activării contractului.

În cazul în care Contractul încetează din culpa cumpărătorului sau acesta îl denunță unilateral înainte de expirarea termenului de 36 luni, cumpărătorul se obligă să achite vânzătorului contravaloarea prețului integral al energiei active pentru lunile la care s-a aplicat reducerea de 50%.

Astfel, avand in vedere cele de mai sus, pretul promotional a fost facturat, ca urmare a faptului ca rezilierea s-a produs la solicitarea clientului inainte de data expirarii ofertei.

Multumim,
Madalina Donose
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel, avand in vedere cele de mai sus, pretul promotional a fost facturat, ca urmare a faptului ca rezilierea s-a produs la solicitarea clientului inainte de data expirarii ofertei.


Aici va intreb eu din raspunsul lor care client ca e mort??
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa de reziliere nu-i legală dacă n-a primit la semnare diverse echipamente, mai ales dacă titularul contractului a decedat.
Daca a primit diverse echipamnete, sau ruter de internet la semnarea contractului, acestea treie platite de moștenitori.

Firma RCS/RDS are la pachet energie electrică cu cablu TV și ruter de internet.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu executare silită abuziv.bună ziua. până în anul 2015 am locuit în sf. gheorghe covasna, ... Cazan Ion Cazan Ion Bună ziua. Până în anul 2015 am locuit în Sf. Gheorghe Covasna, am avut contract de furnizare servicii(internet tv) cu rcs-rds pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Cine mă poate ajuta în privința: cum a înșelat electric ... Ovidiu @manChi TV Ovidiu @manChi TV Cine mă poate ajuta în privința: Cum a înșelat Electric & Gas Power Trade SRL Satu Mare mii de clienți? Estimări mult în plus sau în minus deși ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet aalliinnuuttaa aalliinnuuttaa anul trecut am facut contract cu rds-rcs pentru cablu. au venit l-au montat, mi-au dat si un telefon mobil fix pe care am platit 50 lei si zic ei au minute ... (vezi toată discuția)