avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea ...

Buna ziua,
Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in urmatoarea problema. Pe scurt, acum o luna am chemat politia pentru ca la ora 13:00, ora de liniste prevazuta de lege, vecinii de la parter care au o cafenea, au pus o boxa mare sunet pe corpul cladirii si am auzit niste sunete asurzitoare urmate de niste gemete. Inainte de a chema politia am reusit sa fac o filmare tuturor persoanelor din fata cladirii si o poza acelei statii de sunet. In timp ce am sunam la 112 am fost impins de pe trotuarul din fata casei, de un individ agresiv pe care angajata cafenelei l-a scos din cafenea. Pana la sosirea politiei m-au batjocorit in ultimul hal, apoi la sosirea politiei cu foarte mare intarziere au continuat circul sustinand in fata politistilor cu un pliant in mana ca a fost un eveniment cultural cu aprobare de la Primaria Capitalei si cum imi permit eu sa le intrerup un asemenea eveniment. Politistii m-au legitimat si pe mine si pe ei. Apoi mi-au comunicat ca este cafenea si ca daca nu imi convine eu si cu familia mea sa ma mut. Deasemenea, daca sunt deranjat sa depun plangere nu sa tip la ei. M-am conformat si am fost la politie unde am depus in aceeasi zi plangere scrisa, La o saptamana distanta am trimis politiei prin email o petitie prin care am cerut sa mi se comunice ce eveniment cultural a avut loc si de catre cine a fost organizat. Dupa o luna si o sapatamana am primit de la politie 2 plicuri unul cu un raspuns si celalalt cu o amenda. Procesul verbal l-au intocmit la sediul politiei la aproape o luna dupa toate toate plangerile si petitiile mele, l-au intocmit in lipsa (nu mi-a fost dat spre semnare) iar la rubrica alte mentiuni este gol. Motivul pentru care mi-au aplicat amenda a fost ca as fi facut-o nesimtita pe angajata cafenelei, fapt ce i-a adus atingere demnitatii si onoarei. Intre timp am platit amenda si am facut plangere contraventionala cu certificat de grefa, Asadar, tot eu victima tot eu cel amendat, Raspunsul celor de la politie referitor la plangerile mele a fost ca sectoristul a luat legatura cu un reprezentant al cafenelei si i-a adus la cunostinta sa respecte legea 61/1991(R), de parca "saracutii de ei nu stiau de existenta legii privind tulburarea linistii si nu stiau ca o incalca".
Intre timp mi-a sosit si raspunsul ofocial din partea Primariei Capitalei precum ca nu au organizat niciun eveniment cultural pe strada mea. Impreuna cu aceste raspunsuri, martori locatari care au vazut deranjul, poze si filmari de la fata locului ce ma sfatuiti sa fac mai intai?
Sa depun plangere la comandantul de la sectia de politie? Si sa specific ca nu mi s-a raspuns concret la ceea ce am intrebat in scris referitor la cine a organizat evenimentul si ce aprobari au avut? (sa mai astept alte 30 sau 60 de zile cine stie ce raspuns care posobil nu va fi la obiect si va fi din nou un raspus de genul celui primit anterior)
Sa ma adresez parcetului de pe langa judecatoria de sector sau direct tribunalului?
As dori sa fac plangere si politiei pentru abuz in serviciu. Unde sa depun aceasta plangere?
Mentionez ca am doi parinti batrani si bolnavi in grija, a caror incredere in autoritatile menite sa vina in sprijinul si ajutorul victimei a fost afectata. Ei mi-au oferit o educatie aleasa si tin mult la ei. Este prima data in 38 de ani cand reclam o fapta si in loc sa se aplice legea primesc o amenda ca o pata de rusine pe obrazul meu si al familiei mele care a intrat in depresie. Un cadou nemaipomenit de Craciun acea amenda. Nu am sa imi permit luxul de a-i lasa sa scape nepedepsiti, de aceea va cer sfatul cum este cel mai bine sa procedez in astfel de situatii?
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2022
Gabitzu1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabitzu1984 , utilizator 17:34, 23 Decembrie 2022
Pentru solutionarea spetei dv este necesar sa ana;lizati responsabil succesiunea de evenimente si sa staruiti pe aspectele favorabile dv
Atat timp cat detineti document legal emis de catre primaria capitalei nu se justifica sa staruiti la politie cu intrabarea daca evenimentul a fost aprobat de catre primarie
Aveti dreptul legal sa contestati in instanta PV contraventie
Am insistat sa intreb autoritatile pentru ca reprezentantii cafenelei sustin ca au avut aprobare si sponsorizare din partea Primariei Capitalei pentru acel eveniment, de aceea politia nu i-a amendat in acel moment.
Procesul verbal l-am contestat, am facut plangere contraventionala, am platit si amenda pentru ca avea oricum o valoare mica, ca sa fiu mai sigur. Daca toti am tacea si nu am raporta abuzurile, probabil ar predomina legea junglei. De aceea trebuie sa iau masuri, nu trebuie sa-i las sa scape nepedepsiti.
Pana la varsta aceasta nu am avut niciodata probleme cu legea sau cu politia. Asta a fost singura data cand am chemat-o sa vina in ajutorul meu si am fost maxim dezamagit.
Intrebari:
1. Daca incalcarea legii 61/1991 (R) nu reprezinta o infractiune de natura penala, ci doar contraventionala, ma pot adresa instantei pentru ca subscrisa societate sa fie trasa la raspundere?
Precizez ca tulburarea linistii o provoaca repetat si intentionat, iar pana la ora actuala nu au primit nicio amenda, decat un avertisment, asa cum am specificat ca se arata in raspunsul primit de la politie ca urmare a plangerilor mele scrise,
2. Pot face Plangere pentru abuz in serviciu pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu agentului de politie respectiv sau plangere penala pentru politia de sector?

Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2022
Gabitzu1984, utilizator
Am insistat sa intreb autoritatile pentru ca reprezentantii cafenelei sustin ca au avut aprobare si sponsorizare din partea Primariei Capitalei pentru acel eveniment, de aceea politia nu i-a amendat in acel moment.
Procesul verbal l-am contestat, am facut plangere contraventionala, am platit si amenda pentru ca avea oricum o valoare mica, ca sa fiu mai sigur. Daca toti am tacea si nu am raporta abuzurile, probabil ar predomina legea junglei. De aceea trebuie sa iau masuri, nu trebuie sa-i las sa scape nepedepsiti.
Pana la varsta aceasta nu am avut niciodata probleme cu legea sau cu politia. Asta a fost singura data cand am chemat-o sa vina in ajutorul meu si am fost maxim dezamagit.
Intrebari:
1. Daca incalcarea legii 61/1991 (R) nu reprezinta o infractiune de natura penala, ci doar contraventionala, ma pot adresa instantei pentru ca subscrisa societate sa fie trasa la raspundere?
Precizez ca tulburarea linistii o provoaca repetat si intentionat, iar pana la ora actuala nu au primit nicio amenda, decat un avertisment, asa cum am specificat ca se arata in raspunsul primit de la politie ca urmare a plangerilor mele scrise,
2. Pot face Plangere pentru abuz in serviciu pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu agentului de politie respectiv sau plangere penala pentru politia de sector?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice Anouk Anouk Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Pls lamuriri !!! urgente!!! sso sso Buna ziua ! azi am primit o citatie in care sunt chemat in calitate de martor la un proces citez \\\"FOND - plangere contraventionala\\\"....in caz de ... (vezi toată discuția)