avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Interdictie plata cu card Erste / Raiffeisen
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Interdictie plata cu card Erste / Raiffeisen

Buna ziua,
Intr-un restaurant nu mi-a fost acceptata plata cu carduri Erste sau Raiffeisen din motive de "Austria s-a opus intrării noastre in Schengen". Este corecta aceasta discriminare/limitare a utilizării cardului fata de mine, client? Daca nu, ce articol de lege este încălcat? Ce autorități pot fi sesizate? Mulțumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Toate legile sunt incalcate. NU exista lege care sa restrictioneze plata cu vre-un card bancar.
Sesizati OPC.
Dar, cum bine se zice si mai sus, ia incercati sa nu le platiti daca refuza cardul BCR sau Raiffeisen. Mancati gratis daca le convine.
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2022
vio.viorel, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, dar un cadru legal, norma încălcată?
Am platit cu telefonul de pe Gpay, care are card BCR atașat, nu asta este problemă.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere la protectia consumatorului. Nu ar fi trebuit sa acceptati sa platiti din alt cont. Daca nu aveati, ce se intampla?
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Și care e problema? Veți dvs. să îndreptați toți cocoșații din lume? Ați dat peste un troglodit, nu-i faceți jocul pe nervii dvs.

Și eu folosesc Gpay, care merge beton, chiar și offline, pe el am atașat, pe lângă cardul de credit, și cardul Revolut pe care, dacă fac o plată la un "dubios", îi dau imediat disable.

cristin.lungu a scris:

Mulțumesc, dar un cadru legal, norma încălcată?
Am platit cu telefonul de pe Gpay, care are card BCR atașat, nu asta este problemă.

Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2022
hotumattua, utilizator

Alte discuții în legătură

Banca a virat banii mei in alt cont decat am cerut eu anitsirc anitsirc Buna ziua! supun atentiei dvs. urmatoarele, si va rog sa ma ajutati sa rezolv cat de urgent posibil, altfel risc sa fiu exmatriculata de la master pentru ... (vezi toată discuția)
Problema cu un credit de consum raz_anigga raz_anigga Buna seara!in anul 2005 am facut rata la altex,cumparand produse electrocasnice in valoare de 2300 lei,pe o perioada de 5 ani.atunci nu am semnat niciun ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu după fraudă: bcr sau poliția? cum poate fi trasă la răspundere banca? f_ervin f_ervin Salutare tuturor! Sper din suflet să găsesc un răspuns, o îndrumare la speța noastră. În data de 21 decembrie 2023, imediat după alimentarea ... (vezi toată discuția)