Sa inteleg ca nu aveti copii, nici din timpul concubinajului, nici dupa, in timpul casatoriei? Treaba cu parasirea domiciliului este apa de ploaie, dar nu mi se pare o solutie sa plecati. Unde sa va duceti? Sa-si "limpezeasca" gandurile cu dvs.in casa, eventual il ignorati o perioada.Casa in care locuiti ati dobandit-o amandoi, in timpul casatoriei?Conteaza destul de putin ca nu ati fost angajata niciodata, in acest context s-ar putea sa i se dea lui o cota ceva mai mare.Toate depind de niste "amanunte" esentiale.
Infidelitatea poate conduce catre ideea de culpa exclusiva in degradarea relatiei de cuplu ( cum retete in materie de relatii nu exista , trebuie analizate motivele care au condus catre existente acestei legaturi extraconjugale )
In cazul exprimat mai sus, durata unui divort e mai mare , insa cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces sunt suportate de cel care il pierde , mai precis de catre sotul parat.
Incredintarea copilului minor are in vedere o stabilitate in ceea ce priveste veniturile,locuinta si afectivitatea .Asa incat , daca tatal va dori sa se implice in educarea si cresterea copilului , dreptul sau poate fi ingradit , in consideratia protejarii unui copil care trebuie sa se adapteze cu o noua situatie faptica (aceea a separatiei parintilor si a stabilirii de noi legaturi- am aici in vedere atat incredintarea , cat si exercitarea dreptului de vizita ).
Din punctul de vedere al duratei , divortul din culpa comuna , fara motivarea hotararii , e unul in favoarea dumneavoastra .(cheltuielile de judecata sunt suportate in mod proportional )
Partul va avea in vedere casa ( in privinta masinii aveati un drept de creanta, insa s-a prescris . Sau dispuneti de o cota parte din dreptul de proprietate daca sunteti copartas- ati platit parte din pret si sunteti cumparator )
Bunurile din patrimoniul societatii pot fi proprii sau comune ( dovezile vor contura o realitate in ceea ce priveste achizitia de bunuri de catre o societate)
Succes.;)
Pentru ca din relatarile dvs.,nu sesisez o hotarare de neclintit pentru a divorta,eu cred ca ar trebui sa va ganditi mai mult pentru ca legaturile dintre dvs.si sot au ceva vechime.
Eu cred ca in astfel de situatii-si mai ales daca acestea sunt si unice-cel mai bine este sa te gandesti ce prevaleaza la omul de langa tine,binele sau raul,iar dupa o anume de chibzuinta sa te hotarasti in favoarea binelui.
Nu cred in hotararile luate cu intrasigenta,decat in situatii mult mai grele.
nimeni nu este in masura sa va sfatuiasaca daca sa divortati sau nu . doar dvs. puteti decide ce veti face pe viitor.
daca in cele din urma veti decide sa investiti instanta cu actiunea de divort, instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor .
partajul se judeca de regula separat de actiunea de divort.
taxa de timbru este de 3% din valoarea partajabila.
chiar daca nu ati lucrat , nu inseamna ca nu aveti dreptul la o cota parte din imobilul achizitionat in perioada casatoriei .