avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort????? cum sa actionez????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort????? cum sa actionez????

Am 32 ani ,sunt casatorita cu sotul meu de 2 ani dar pana sa legalizam relatia,am locuit impreuna timp de aproximativ 10 ani(concubinaj).Acum o luna am decoperit ca sotul meu are o relatie extraconjugala.Am ca dovezi niste fotografii si cateva e-mailuri.I-am comunocat sotului ca vreau sa divortez ,dar acesta se opune cerandu-mi sa plec o perioada ca sa poata sa-si "limpezeasca gandurile".
Intrbarile mele ar fi urmatoarele:
1.Daca ma hotarasc sa plec,in cat timp ar trebuii sa ma intorc astfel incat el sa nu poata avea motiv de divort parasirea domiciliului?
2.Care ar fi avantajele daca depun eu cerere de divort cu motivul infidelitate?
3.In cazul in care nu o sa se rezolve divortul pe cai amiabile,Cum o sa se imparta bunurile in conditiile in care eu nu am fost angajata niciodata?
Mentionez ca in timpul casatoriei s-a construit o casa(inca nu este gata)si sotul meu a deschis o afacere, iar din aceasta eu am 5%!Din timpul concubinajului exista o masina.
Chiar nu stiu ce sa fac,cum sa actionez!astept sfaturile dumneavoastra!!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:56, 22 Ianuarie 2010
Sa inteleg ca nu aveti copii, nici din timpul concubinajului, nici dupa, in timpul casatoriei? Treaba cu parasirea domiciliului este apa de ploaie, dar nu mi se pare o solutie sa plecati. Unde sa va duceti? Sa-si "limpezeasca" gandurile cu dvs.in casa, eventual il ignorati o perioada.Casa in care locuiti ati dobandit-o amandoi, in timpul casatoriei?Conteaza destul de putin ca nu ati fost angajata niciodata, in acest context s-ar putea sa i se dea lui o cota ceva mai mare.Toate depind de niste "amanunte" esentiale.
Infidelitatea poate conduce catre ideea de culpa exclusiva in degradarea relatiei de cuplu ( cum retete in materie de relatii nu exista , trebuie analizate motivele care au condus catre existente acestei legaturi extraconjugale )

In cazul exprimat mai sus, durata unui divort e mai mare , insa cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces sunt suportate de cel care il pierde , mai precis de catre sotul parat.

Incredintarea copilului minor are in vedere o stabilitate in ceea ce priveste veniturile,locuinta si afectivitatea .Asa incat , daca tatal va dori sa se implice in educarea si cresterea copilului , dreptul sau poate fi ingradit , in consideratia protejarii unui copil care trebuie sa se adapteze cu o noua situatie faptica (aceea a separatiei parintilor si a stabilirii de noi legaturi- am aici in vedere atat incredintarea , cat si exercitarea dreptului de vizita ).

Din punctul de vedere al duratei , divortul din culpa comuna , fara motivarea hotararii , e unul in favoarea dumneavoastra .(cheltuielile de judecata sunt suportate in mod proportional )

Partul va avea in vedere casa ( in privinta masinii aveati un drept de creanta, insa s-a prescris . Sau dispuneti de o cota parte din dreptul de proprietate daca sunteti copartas- ati platit parte din pret si sunteti cumparator )
Bunurile din patrimoniul societatii pot fi proprii sau comune ( dovezile vor contura o realitate in ceea ce priveste achizitia de bunuri de catre o societate)

Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pentru ca din relatarile dvs.,nu sesisez o hotarare de neclintit pentru a divorta,eu cred ca ar trebui sa va ganditi mai mult pentru ca legaturile dintre dvs.si sot au ceva vechime.
Eu cred ca in astfel de situatii-si mai ales daca acestea sunt si unice-cel mai bine este sa te gandesti ce prevaleaza la omul de langa tine,binele sau raul,iar dupa o anume de chibzuinta sa te hotarasti in favoarea binelui.
Nu cred in hotararile luate cu intrasigenta,decat in situatii mult mai grele.
nimeni nu este in masura sa va sfatuiasaca daca sa divortati sau nu . doar dvs. puteti decide ce veti face pe viitor.
daca in cele din urma veti decide sa investiti instanta cu actiunea de divort, instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor .
partajul se judeca de regula separat de actiunea de divort.
taxa de timbru este de 3% din valoarea partajabila.
chiar daca nu ati lucrat , nu inseamna ca nu aveti dreptul la o cota parte din imobilul achizitionat in perioada casatoriei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Divort.urgent aynee_0n3 aynee_0n3 scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj dupa 10 ani de casatorie victoriamko victoriamko Sunt casatorita de 10 ani. De curand am aflat ca sotul meu are o legatura extraconjugala si nu mai doreste sa continue mariajul. In prezent locuiesc in ... (vezi toată discuția)