avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu sunt la pensie si vreau sa cumpar vechime in munca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu sunt la pensie si vreau sa cumpar vechime in munca pentru ...

Nu sunt la pensie si vreau sa cumpar vechime in munca pentru anii 2012, 2013, 2014 si 2015 se poate ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:58, 30 Decembrie 2022
Ce varsta si stagiu aveti ?
Lucrez din 1988, am 52 ani
Nu merita sa cumparati vechime in munca.
Merita doar in urmatoarele doua situatii:
(1)Cand lipseste o perioada mica din stagiul minim de 15 ani pentru a putea totusi sa beneficiezi de pensie de limita de varsta.
(2)Cand la fel lipseste o perioada mica din stagiul complet pentru a putea beneficia de reducerea varstei datorata grupelor si conditiilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare ittisottis ittisottis BUNA ZIUA, Am implinit 57 de ani in 06. februarie 2012. Lucrez in invatamant, am o vechime de 37 de ani . Ma pot pensiona anticipat ,cand am 38 de ani de ... (vezi toată discuția)