avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate politia locala sanctiona oprirea interzisa (2 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate politia locala sanctiona oprirea interzisa (2 benzi, linie ...

Poate politia locala sanctiona oprirea interzisa (2 benzi, linie continua inainte de intersectie)?
pe procesul verbal fapta savarsita art 142 f hg1391/2006 si sanctionata de art 99/2 oug 195/2002
nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers;

este in atributiile politiei locale sa sanctioneze acest aspect.
si incadrarea sanctiunii este gresita, pot contesta pv ?

multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2022
cosminnci, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:28, 31 Decembrie 2022
Este în atribuțiile politiei locale și cred ca e vorba de art. 99 alin 2, nu pct 2.
In atribuțiile poliției locale nu intra reguli de circulatie

latka a scris:

Este în atribuțiile politiei locale și cred ca e vorba de art. 99 alin 2, nu pct 2.

Dacă ați fi citit legea 155/2010 art. 7 pct. h, ați fi descoperit că poliția locală poate constata astfel de contravenții (unele) legate de codul rutier.
legat de :
sanctionata de art 99/2 oug 195/2002
nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers;

se poate considera gresita incadrarea fapta savarsita fiind stationarea?
in cazul unei contestari ar putea avea relevanta ?
V-am răspuns anterior, cred ca citați greșit acel articol 99/2, nu cred că e vorba de pct. 2, ci de aliniatul 2.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal redactat greșit Mihai mka Mihai mka Care credeți că ar fi șansele de câștig în cazul contestării în instanță a unui PV redactat greșit și anume: am fost surprins de aparat radar că ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)