Buna ziua,
Eu sunt salariata,dar am si un pfa {venituri din asigurari} si am si o casa inchiriata{ mentionez ca la casa suntem 2 mostenitori eu si baiatul meu} si am si un apartament proprietate personala inchiriat
As dori sa modific contractele inainte de a le declara la ANAF acum in ianuarie
1.in declatatia unica se trec toate veniturile cumulate ?
2.pot sa cedez sau sa-mi fie cedat dreptul din casa in care suntem 2 mostenitori {cu declaratie notariala } pentru a declara venitul doar unul dintre noi sau trebuie sa declaram fiecare procentual ?
3.apartamentul meu pot sa-l cedez cu act notarial baiatului meu pentru a-l inchiria ,incasa si declara venitul ? sau numai eu il pot inchiria ?
Va multumesc
Fiecare coproprietar al imobilelor își depune declaratia unica pe cnp-ul lui, cu partea din venitul incasat asa cum apare în certificatul de mostenitor, chiar dacă e un singur contract de inchiriere.
Nu are rost sa faceți o cheltuiala destul de mare acum la notar, dar da, ii puteți dona partea dumneavoastră de proprietate de la fiecare imobil, dar o faceți definitiv, cu act de donație notarial.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.