avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Eu sunt salariata dar am și alte venituri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Eu sunt salariata dar am și alte venituri

Buna ziua,
Eu sunt salariata,dar am si un pfa {venituri din asigurari} si am si o casa inchiriata{ mentionez ca la casa suntem 2 mostenitori eu si baiatul meu} si am si un apartament proprietate personala inchiriat
As dori sa modific contractele inainte de a le declara la ANAF acum in ianuarie
1.in declatatia unica se trec toate veniturile cumulate ?
2.pot sa cedez sau sa-mi fie cedat dreptul din casa in care suntem 2 mostenitori {cu declaratie notariala } pentru a declara venitul doar unul dintre noi sau trebuie sa declaram fiecare procentual ?
3.apartamentul meu pot sa-l cedez cu act notarial baiatului meu pentru a-l inchiria ,incasa si declara venitul ? sau numai eu il pot inchiria ?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:36, 2 Ianuarie 2023
Fiecare coproprietar al imobilelor își depune declaratia unica pe cnp-ul lui, cu partea din venitul incasat asa cum apare în certificatul de mostenitor, chiar dacă e un singur contract de inchiriere.
Nu are rost sa faceți o cheltuiala destul de mare acum la notar, dar da, ii puteți dona partea dumneavoastră de proprietate de la fiecare imobil, dar o faceți definitiv, cu act de donație notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)
Declaratie autentificata Gabi san. Gabi san. Buna ziua. Detin o jumatate de casa cu acte iar in cealaltă jumatate o detine sora mea .podul casei este comun. Sora mea mi-a dat o declatatie notariala ... (vezi toată discuția)
Referitor inchiriere cota parte majoritara din apartament mevyo10 mevyo10 Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament. Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)