avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie autentificata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie autentificata

Buna ziua. Detin o jumatate de casa cu acte iar in cealaltă jumatate o detine sora mea .podul casei este comun. Sora mea mi-a dat o declatatie notariala autentificata in care scrie asa ..sa amenajeze , in interesul sau , podul comun al casei de locuit , in scopul de a deveni locuibil , fara insa ca prin acest acord sa mi se diminueze dreptul de proprietate asupra cotei parti indivize din parti comune ...acum va rog , ce inseamna acest text ?multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:36, 12 Decembrie 2019
Declaratia notariala aratata indreptateste la realizarea lucrarilor de amenajare a podului casei, fara ca aceasta sa afecteze proprietatea comuna asupra bunului, astfel ca sora dvs. va putea folosi si dispune ulterior de bunul comun, in raport de cota sa parte.
Sora mea mi-a cedat partea ei de pod cu acea declaratie pentru a face o mansardă cu investitia mea crezând ca imi va reveni mie podul casei ei .iar intrebarea e ...ea poate revendica investia mea adica camerele din pod? Multumesc
In declaratie scrie sa amenajez in interesul meu podul ....pot scoate autorizatie de construire pe numele meu ? Sa beneficiez eu de pod?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Sora dvs nu v-a cedat nimic.
Imobilul este bun comun.
Dvs investiți intr-un bun comun.
Deci, da, sora se va folosi și va beneficia de toate îmbunătățirile aduse, în calitate de coproprietar asupra imobilulului.
Declarația respectiva suna foarte clar în limba română trebuie un pic de logica pt a o înțelege și nu va trebuiesc nici un fel de noțiuni juridice.Astfel cum e formulată nu v-a cedat nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc pentru raspunsuri ...pe langa acea declaratie , am mai facut si un contract de vanzare facut de mana si semnat de sora mea ca o intelegere in scris ..o pot folosi ca dovada asupra investii de renovarea podului in caz ca vrea sa se razgandeasca? Si vrea sa imi ia investitia? Mutumesc..
Ce ar trebuie sa fac in acesta situatie?

Alte discuții în legătură

Buna ziua . detin o jumatate intr-o casa iar in cealalta jumatate ... gabr gabr Buna ziua . Detin o jumatate intr-o casa iar in cealalta jumatate o detine sora mea .pe partea mea de pod vreau sa fac o mansardare iar sora mea mi-a dat un ... (vezi toată discuția)
Mansardare locuinta gabr gabr Buna. De curand mama mea mi-a donat o jumatate dintr-o casa iar cealalta jumatate a casei i-a donato surorii mele prin apartamentare la fiecare dintre noi ... (vezi toată discuția)
Autorizatie construire Gabi san. Gabi san. Buna seara. Detin o jumatate dintr-o casa cu acte. iar jumatatea cealalta este detinuta de sora mea. Iar acoperisul comun este schimbat de mine cu ideea de a ... (vezi toată discuția)