avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie construire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie construire

Buna seara. Detin o jumatate dintr-o casa cu acte. iar jumatatea cealalta este detinuta de sora mea. Iar acoperisul comun este schimbat de mine cu ideea de a amenaja camere in pod. In acest sens sora mea mi-a cedat partea ei de pod la notar printr o declaratie autentificata precum imi cedeaza podul casei pentru al amenaja in interesul meu .iar eu am finalizat constructia ....pe baza declaratiei autentificata la notar de sora mea pot scoate autorizatie de construire pe numele meu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabi san. , utilizator 21:01, 8 Decembrie 2019
Exista o metoda administrativa de intrare in legalitate, nu autorizatie de constructie intucat aceea trebuia luata anterior demararii lucrarii
Multumesc. Dar acum dupa ce am construit eu camera in podul casei surorii mele poate sa isi revendice podul inapoi .dupa ce la cedat printr o declaratie autentificată?
Exista o cale administrativă de a intra in legalitate?
Va rog ..un raspuns
Depuneti la primarie cerere ptr certificat de urbanism pentr amenajare pod. Vedeti ce se solicita pentru autorizatia de amenajare pod. In momentul de fata Legea 50 a fost modificata. Faceti documentatia pentru obtinerea autorizatiei de construire. Avand acea declaratie, faceti toate demersurile in numele dvs. Daca aveti deschisa cartea funciara, dupa ce obtineti autorizatia , treceti podul pe numele dvs. Vor fi mai multe avize de luat. Posibil sa va solicite expertiza privind structura casei, etc.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2019
Alexandrina Mihai,

Alte discuții în legătură

Declaratie autentificata Gabi san. Gabi san. Buna ziua. Detin o jumatate de casa cu acte iar in cealaltă jumatate o detine sora mea .podul casei este comun. Sora mea mi-a dat o declatatie notariala ... (vezi toată discuția)
Mansardare locuinta gabr gabr Buna. De curand mama mea mi-a donat o jumatate dintr-o casa iar cealalta jumatate a casei i-a donato surorii mele prin apartamentare la fiecare dintre noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . detin o jumatate intr-o casa iar in cealalta jumatate ... gabr gabr Buna ziua . Detin o jumatate intr-o casa iar in cealalta jumatate o detine sora mea .pe partea mea de pod vreau sa fac o mansardare iar sora mea mi-a dat un ... (vezi toată discuția)