avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! Am fost in concediu de creștere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! Am fost in concediu de creștere copil până în ...

Buna ziua ! Am fost in concediu de creștere copil până în data de 5 februarie 2022.Pe.perioqda concediului firma la care lucram și-a schimbat sediul în altă țară.dupa.terminarea concediului mi s-a făcut reangajare pentru o luna de zile (6 februarie-5 martie 2022) după care la sfârșitul lui aprilie mi-am băgat șomaj,deoarece în luna martie am rămas din nou însărcinată și trebuia sa fiu asigurată.Pe.data de 14 decembrie 2022 am nascut,iar începând cu data de 15 octombrie 2022 mi-am băgat prenatal.,din cele 126 de zile am luat 61 de zile până la data când am născut.Intrrnarea mea este daca după ce am născut trebuie obligatoriu sa mai stau in prenatal cele 42 de zile sau pot sa îmi bag dosarul pentru concediu de creștere copil?Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:55, 6 Ianuarie 2023
Obligatoriu cele 42 de zile.
Cele 42 de zile se ia în considerare urnatoarea zi de după nasterea copilului..Eu am născut pe data de 14 decembrie 2022 ,42 de zile ar fi pe 25 ianuarie deci în concediu de creștere ar trebuii să intru începând cu 26 ianuarie?Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Obligatoriu cele 42 de zile.

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine!
Tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata in 2 luni si doresc sa stiu daca sunt eligibila pentru indemnizatia de crestere a copilului. Din cate am inteles trebuie sa am 12 luni de munca impozitate din ultimii 2 ani. In ultimi 2 ani am 12 luni luni de munca impozitate, dar nu sunt consecutive, iar din August 2022 pana in Ianuarie 2023 nu am fost angajata cu carte de munca. Mentionez ca din Ianuarie 2023 am inceput sa muncesc cu carte de munca si nu cred ca voi muncii mai mult de 4 luni.
Am auzit ca pot platii din mana pentru lunile in care nu am lucrat.
Va rog din suflet, astept o parere din partea cuiva care stie mai bine. Ma intereseaza si suma pe care trebuie sa o platesc pentru fiecare luna!
Toate cele bune!
1. Care este data prezumata a nasterii?

2. Detaliati exact perioadele lucrate in ultimii 2 ani anterioare datei nasterii? ( de exemplu, de la ... pana la ... angajata, etc.)
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa am obligatoriu 6 luni lucrate inainte sa intru in concediu de maternitate de 126 zile? yuby yuby Buna ziua , Fiti draguri am si eu o intrebare referitoare la cazul meu . Sunt insarcinata am inceput serviciul in luna ianuarie 2012, 12 ianuarie dupa 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Maternitate și concediu creștere copil. beneficiez dacă am avut întrerupere contractuală? TimisE TimisE Bună ziua, aș dori să știu cum este calculat concediul pentru creșterea copilului și concediul prenatal și postnatal. Idea este că pe data de 8 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt copii andre3a14 andre3a14 am si eu o intrebare . eu nu am lucrat niciodata cu carte de munca , iar viitorul meu sot are 2 ani pe cartea de munca . as vrea sa iau si eu indemnizatie . ... (vezi toată discuția)