avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitate și concediu creștere copil. Beneficiez ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitate și concediu creștere copil. Beneficiez dacă am avut întrerupere contractuală?

Bună ziua, aș dori să știu cum este calculat concediul pentru creșterea copilului și concediul prenatal și postnatal.
Idea este că pe data de 8 decembrie am ajuns să îmi dau demisia. Acum m-am angajat din nou, dar am avut o întrerupere de 3 luni. Aș dori să știu dacă o să beneficiez de de maternitate în cazul în care am avut o întrerupere de 3 luni în ultimele 24 de luni.
Adică, pe scurt:
Ianuarie 2022 - Decembrie 2022 - angajata
Decembrie 2022 - Martie 2023 intrerupere de contract
Martie 2023 - Angajata
Decembrie - se naste copilul

In cazul acesta as beneficia de concediu pentru crestere a copilului? Cele 12 luni trebuie sa fie consecutive? Pentru Maternitate la fel, as avea dreptul la acest beneficiu daca daca nu ar fi 12 luni consecutive?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: TimisE , utilizator 15:16, 22 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ianuarie 2022- decembrie 2023 este perioada eligibila pentru dvs.

perioade luate in calcul : ianuarie - decembrie 2022 (12 luni) martie - decembrie 2023 (10 luni) ..total 22 luni

In speta, veti beneficia de CCC.. cele 12 luni nu trebuie sa fie consecutive... pentru dvs : martie - decembrie 2023 si noiembrie - decembrie 2022 sunt perioadele exacte care se iau in calcul.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. ma confrunt cu urmatoarea situație. sunt insarcinata in ... alle.militaru alle.militaru Buna. Ma confrunt cu urmatoarea situație. Sunt insarcinata in 2 luni si doresc sa parasesc locul de munca. Va fi cu acordul partilor si voi primi 10 salarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am fost in concediu de creștere copil până în ... Elenq Elenq Buna ziua ! Am fost in concediu de creștere copil până în data de 5 februarie 2022.Pe.perioqda concediului firma la care lucram și-a schimbat sediul în ... (vezi toată discuția)
Prenatal alina102 alina102 buna ziua ,am si eu o intrebare la dvs sunt insarcinata in 5 luni jumate si sunt angajata incepand cu data de 09 septembrie 2013 iar data aproximativa cand voi ... (vezi toată discuția)