avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție în curtea părinților Bună ziua! Cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție în curtea părinților Bună ziua! Cu deosebit ...

Construcție în curtea părinților

Bună ziua!
Cu deosebit respect , vă rog să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea situație:
În anul 2006 , am dat jos acoperișul casei mamei mele și am adăugat un etaj și o mansarda, pe cheltuiala mea și a soțului meu.
Toate autorizațiile au fost emise pe numele mamei ( ea era proprietara terenului).
În anul 2019 merg la primărie sa plătesc impozitul ( așa cum am făcut mereu) și aflu ca mama nu mai are niciun bun la numele dumneaei. Mai mult decât atât, aflu ca i-a donat surorii mele intreaga construcție și terenul aferent.
Mi s- a făcut rău și mie și soțului ( care după un AVC a murit).Am mers și le-am cerut socoteală ( mamei și surorii) pentru acest gest incalificabil , iar ca răspuns m-au dat afara din casa.Am locuit cu băiatul, nora și cei 2 nepoti în chirie, pana când am reușit sa ne luăm o casa pe credit.
Am întrebat în stânga și în dreapta despre ce pot face și răspunsul a fost ca nu am acte eu ci mama și ca degeaba am investit, pentru că nu voi lua nimic.
Tot ce vreau este sa-mi recuperez munca de o viață și sa qjut băiatul sa achite banca.
Ce posibilități am?
Fac mențiunea ca am bonurile de la cumpărarea materialelor, pot aduce martori pe meseriașii și inginerul care a supravegheat lucrarea, prieteni care cunosc situația.
De asemenea, precizez că actele originale ale casei au fost la mine iar ele se pare că le-au dat pierdute pentru a obține altele necesare donației.
Investiția ajunge la vreo 70 000 de euro.E vorba de munca mea de o viață, acum fiind pensionară.
Am scris aici cu speranța că vor vedea mai mulți juriști și voi obține o opinie corectă.
Precizez ca unul dintre avocații consultați mi-a spus sa aștept decesul mamei și sa cer revocarea donației, prilej cu care sa solicit scăderea investiției mele din masa succesoral a.Altul mi-a spus că intervine uzucapiune iar altul ca mi s-a prescris dreptul de a exercita o acțiune în pretenții ( din 2019 , de când am aflat de donatie au trecut 3 ani).
Va rog sa ma sfătuiți ce sa fac, pentru că nu mai pot achita de fiecare data cate 300-500 de lei pentru o consultație juridică .Ma descurc greu cu pensia iar băiatul are sie credit și 2 copii.
Vă mulțumesc din suflet tuturor!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog ajutor. vreau sa ii cumpar surorii mele partea ... ionica3727 ionica3727 Buna ziua, Va rog ajutor. Vreau sa ii cumpar surorii mele partea din apartamentul detinut momentan de mama. Iar apartamentul respectiv sa fie trecut pe ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face succesiune ? Dorina56 Dorina56 Buna ziua, Am urmatoarea problema: 1. mama a decedat in data de 12.09.2004 2. dupa moartea ei am ramas 3 copii in viata, un nepot de la fiul decedat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. mama mea a construit o casa de la zero in curtea bunicii ... Acnaib98 Acnaib98 Buna ziua. Mama mea a construit o casa de la 0 in curtea bunicii mele(mama ei) curte in carw pe vremea aceea exista doar o casa mica si veche. Cand mama a ... (vezi toată discuția)