avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog ajutor. Vreau sa ii cumpar surorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog ajutor. Vreau sa ii cumpar surorii mele partea ...

Buna ziua,
Va rog ajutor.
Vreau sa ii cumpar surorii mele partea din apartamentul detinut momentan de mama. Iar apartamentul respectiv sa fie trecut pe numele meu, cu conditia ca sa o ingrijesc pe mama pana la sfarsitul zilelor ei (mama a suferit recent un AVC si este recomandare de la medic pentru ingrijire permanenta de catre o alta persoana). Cum trebuie procedat din punct de vedere legal? Precizez faptul ca doresc sa scot un credit pentru a-i da surorii mele banii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionica3727 , utilizator 15:07, 27 August 2021
Apartamentul e al mamei si nu vi-l poate vinde daca nu mai are discernamant, nu exista partea susorii si nu aveti de ce sa ii dati bani, iar pacte asupra unor mosteniri nedeschise, nu se fac.
Platiti ambele pe cineva sa o ingrijeasca si cand va veni vremea, ii imparitti si casa.
Va multumesc pentru raspuns. Precizez faptul ca mama are discernamant si este de acord sa facem toate aceste lucruri.
ce fel de credit luati, cumparati casa cu credit ?
Nu puteți cumpara de la sora ceea ce aparține mamei.
Doar după ce decedează mama dvs. se poate.

Mergeti la notar cu actele dacă vreți sa vedeți mai clar deoarece trebuie văzute si actele.
Puteti merge și la avocat cu actele pentru combinații juridice mai încâlcite.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu cumpar de la sora, ci vreau sa ii cumpar surorii mele o garsoniera, si sa renunte la orice drept din apartamentul aflat momentan in proprietatea mamei. Practic eu vreau de acum sa ii dau surorii mele partea din apartament ce i-ar revenii dupa decesul mamei. Dorim amandoua sa facem "imparteala" acum, pentru ca ea nu doreste sa o ingrijeasca pe mama, dar eu si sotul meu suntem dispusi sa o facem. Voi incerca sa obtin un credit de nevoi personale, pana in suma de 20 de mii de euro.

Alte discuții în legătură

Proceduri notariale in cazul in care persoana nu se afla in deplinatatea facultatilor mentale! ionica3727 ionica3727 Buna ziua. In urma unui AVC suferit in luna august anul curent, mama s-a ales cu pierderi de memorie (exista posibilitatea ca pe parcurs ce trece timpul si cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)