Buna ziua,
Va rog ajutor.
Vreau sa ii cumpar surorii mele partea din apartamentul detinut momentan de mama. Iar apartamentul respectiv sa fie trecut pe numele meu, cu conditia ca sa o ingrijesc pe mama pana la sfarsitul zilelor ei (mama a suferit recent un AVC si este recomandare de la medic pentru ingrijire permanenta de catre o alta persoana). Cum trebuie procedat din punct de vedere legal? Precizez faptul ca doresc sa scot un credit pentru a-i da surorii mele banii.
Va multumesc anticipat.
Apartamentul e al mamei si nu vi-l poate vinde daca nu mai are discernamant, nu exista partea susorii si nu aveti de ce sa ii dati bani, iar pacte asupra unor mosteniri nedeschise, nu se fac.
Platiti ambele pe cineva sa o ingrijeasca si cand va veni vremea, ii imparitti si casa.
Nu puteți cumpara de la sora ceea ce aparține mamei.
Doar după ce decedează mama dvs. se poate.
Mergeti la notar cu actele dacă vreți sa vedeți mai clar deoarece trebuie văzute si actele.
Puteti merge și la avocat cu actele pentru combinații juridice mai încâlcite.
Nu cumpar de la sora, ci vreau sa ii cumpar surorii mele o garsoniera, si sa renunte la orice drept din apartamentul aflat momentan in proprietatea mamei. Practic eu vreau de acum sa ii dau surorii mele partea din apartament ce i-ar revenii dupa decesul mamei. Dorim amandoua sa facem "imparteala" acum, pentru ca ea nu doreste sa o ingrijeasca pe mama, dar eu si sotul meu suntem dispusi sa o facem. Voi incerca sa obtin un credit de nevoi personale, pana in suma de 20 de mii de euro.