avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog ajutor. Vreau sa ii cumpar surorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog ajutor. Vreau sa ii cumpar surorii mele partea ...

Buna ziua,
Va rog ajutor.
Vreau sa ii cumpar surorii mele partea din apartamentul detinut momentan de mama. Iar apartamentul respectiv sa fie trecut pe numele meu, cu conditia ca sa o ingrijesc pe mama pana la sfarsitul zilelor ei (mama a suferit recent un AVC si este recomandare de la medic pentru ingrijire permanenta de catre o alta persoana). Cum trebuie procedat din punct de vedere legal? Precizez faptul ca doresc sa scot un credit pentru a-i da surorii mele banii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionica3727 , utilizator 15:07, 27 August 2021
Mergeti la avocat ca sa discutati verbal.
Trebuie văzut exact.
Dreptul nu funcționează asa cum vrea fiecare ci asa cum este legea.
Este bine sa nu riscati sa va luați vreo țeapă.
aveti mai multe variante = sa va doneze mama casa si banii pe care ii luati din credit, sa ii doneze mama surorii dvs.
sau sa va doneze mama casa, ambelor fete, apoi faceti partaj cu sora si ii dati 20 mii sulta, asta ar fi o varianta mai buna, mai reala deact prima,
mai aveti varianta de a cumpara cu sotul prin credit ipotecar casa de la mama si mama sa ii doneze banii luati surorii dvs.
mai aveti varianta sa semnati cu mama un contract de intretinere pt ca o veti ingriji, in schimbul casei si ii dati surorii, fix nimic pt ca nu i se cuvine.
nu va entuziasmati prea tare si nu semnati fara sa stiti ce,
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru indrumari. Sa aveti o zi placuta.
Va multumesc pentru sfaturi! Sa aveti o zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri notariale in cazul in care persoana nu se afla in deplinatatea facultatilor mentale! ionica3727 ionica3727 Buna ziua. In urma unui AVC suferit in luna august anul curent, mama s-a ales cu pierderi de memorie (exista posibilitatea ca pe parcurs ce trece timpul si cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)