Buna dimineata
Beneficiaza de ceva indemnizatie de la stat in cazul in care cineva ar lua
(in custodie)de la casa de copii un baiat de 14 ani sa l creasca pana la 18 . I se face carte de munca ?
Asistentul maternal este persoana atestata care, pentru o perioada de timp stabilita de catre Comisia pentru Protectia Copilului, poate lua in ingrijire unul sau mai multi copii. Pentru obtinerea atestatului, candidatii trebuie sa nu aiba un loc de munca stabil si sa indeplineasca mai multe conditii privitoare la sanatate, aptitudini, locuinta si mediu familial.
Asistentii maternali sunt angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Persoana care intentioneaza sa devina parinte profesionist trebuie sa se adreseze initial acestei institutii si sa depuna o cerere de evaluare.
Actele necesare: • Cerere adresata Directiei pentru Protectia Copilului din judetul sau sectorul in care locuieste solicitantul
• CV in care sa precizeze si motivele pentru care doreste sa devina asistent maternal profesionist
• Copii legalizate ale actelor de stare civila si actelor de studii ale solicitantului
• O scurta prezentare a persoanelor cu care locuieste
• Certificate medicale eliberate de policlinica unde sunt arondati solicitantul si persoanele cu care locuieste
• Cazierul judiciar al solicitantului si al persoanelor care locuiesc la aceeasi adresa
Salariul de incadrare al unui asistent maternal profesionist este cuprins intre 412 si 600 de lei, la care se poate adauga sporul de vechime - intre 5 si 25%, sporul pentru conditii deosebite - 15%, sporul pentru asistentii maternali care au in ingrijire mai mult de doi copii. De asemenea, pentru fiecare copil, se primeste alocatia de plasament (50 de lei) si alocatia de stat (21 de lei).
Toate cheltuielile efectuate de asistentul maternal in interesul copilului sunt decontate ulterior la directia judeteana de specialitate. In total, salariul unul asistent maternal profesionist se situeaza intre 650 si 1.000 de lei.