avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lift cu ușile între etaje.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lift cu ușile între etaje.

Buna ziua.
A fost înlocuit liftul,ușile acestuia sunt intre nivele, locatarii etajului 1 nu au accesat in ultimii 20 ani fiindcă liftul nu le-a fost util , mai ales că ușa liftului situata intre etajele 1 și 2 a fost închisă.Desi legea nr 196/2018 stabilește niste reguli , in aceasta situație aparte ( ușile liftului fiind între etaje) cred că trebuie o abordare diferită privind cheltuielile de înlocuire a liftului dar și celelalte cheltuieli.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
vyk68, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 17:15, 5 Ianuarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
n general, legea nr. 196/2018 privind calitatea în construcții stabileste reguli privind calitatea în construcții, incluzând responsabilitățile diferitelor părți implicate în procesul de construcție, întreținere, reparare și modernizare a construcțiilor. Totusi, in cazul unei situații aparte, cum ar fi cea descrisa de tine, ar putea fi necesara o abordare diferita privind cheltuielile de înlocuire a liftului si celelalte cheltuieli.

Este recomandat sa discuti cu reprezentantii asociatiei de proprietari sau cu un avocat specializat in dreptul proprietatii imobiliare pentru a afla care sunt drepturile si obligatiile tale in aceasta situatie si pentru a gasi o solutie eficienta. De asemenea, ar putea fi necesar sa te interesezi la autoritatile competente daca exista vreo reglementare sau prevedere speciala care se aplica in acest caz.
Liftul reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice partii comune de condominiu
repartizand cota parte costuri tuturor proprietarilor
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii detin obligatia legala sa achite lunar c/v parti comune,chiar daca acestia nu utilizeaza efectiv partea comuna subsol,terasa necirculabila,etc
Conform disp L nr 196/2018 cu acordul adunarii generale,proprietarii care locuiesc la parter,mezanin,etajul 1 pot fi scutiti de la obligatia platii c/v energie electrica lift
Eu am și scris despre legea nr.196/2018 , însă fiind o condiție aparte , am solicitat o părere avizată.

ynocentta a scris:

Liftul reprezinta parte comuna
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice partii comune de condominiu
repartizand cota parte costuri tuturor proprietarilor
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii detin obligatia legala sa achite lunar c/v parti comune,chiar daca acestia nu utilizeaza efectiv partea comuna subsol,terasa necirculabila,etc
Conform disp L nr 196/2018 cu acordul adunarii generale,proprietarii care locuiesc la parter,mezanin,etajul 1 pot fi scutiti de la obligatia platii c/v energie electrica lift

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să participați la cheltuielile de inlocuire a liftului chiar dacă nu îl folosiți,conform legii.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Buna ziua.intr-un bloc turn cei de la etajul 1,platesc pentru ... anatole anatole Buna ziua.Intr-un bloc turn cei de la etajul 1,platesc pentru lift?Daca da,conform carui act normativ?Va multumesc cu anticipatie pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu liftul Romică.ba Romică.ba Locuiesc la etajul 1 si doresc să știu dacă trebuie să plătesc taxa de utilizare a liftului. Asociatia de proprietari îmi poate impune acest lucru? (vezi toată discuția)