avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de mentenanță lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de mentenanță lift

Bună ziua!
Numele meu este Vacaru Mihaela și dețin un apart. la etajul 1 ,al unui bloc cu 8 etaje.
Deși nu prea locuiesc in acest bloc, fiind plecata în străinătate sau în momentul actual am o casa la tara, nu am folosit niciodată liftul în acest bloc.
Am participat la modernizarea liftului achitând cheltuielile aferente integral , insa nu mi se pare corect dacă nu utilizez liftul sa platesc cheltuielile de mentenanță.
Se pot scădea aceste cheltuieli la întreținere în cazul meu?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:34, 13 Ianuarie 2025
Proprietarii își asuma cheltuielile părților comune, printre care și liftul, indiferent dacă utilizează sau nu aceste facilități.
Buna ziua

Conform legii 196/2018, daca se decide in adunarea generala, pot fi exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea ascensorului/ascensoarelor persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin.

Insa, costurile legate de mentenanta curenta precum si de reparatiile liftului se distribuie pe cota-parte-indiviza si sunteti obligata sa le platiti, chiar daca nu locuieste nimeni in acel apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor la bloc CSIMONAC CSIMONAC Suntem o asociatie de proprietari si va rugam sa ne lamuriti daca locatarii de la parter si de la et. 1 al blocului sunt obligati sa plateasca intretinerea si ... (vezi toată discuția)
Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)