avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii nascuti in Marea Britanie, tata britanic, mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii nascuti in Marea Britanie, tata britanic, mama romanca. ...

Copii nascuti in Marea Britanie, tata britanic, mama romanca. Cum procedez pentru obtinerea cetateniei romane, noi aflandu-ne in Romania de doua luni? Sunt ingrijorata ca atunci cand depasim limita de sedere in Romania de 3 luni vom fi in ilegalitate. Care ar fi primul pas pentru inregistrarea lor? Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2023
Andra Curty, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andra Curty , utilizator 18:10, 5 Ianuarie 2023
Nu trebuie sa faceți nimic pentru cetățenie. Copilul va fi automat cetățean roman, fiind născut dintr-un părinte roman.
Dvs trebuie sa ii transcrieti certificatul de naștere și sa obțineți unul romanesc, cu cnp.
Ulterior obținerii certificatului de naștere romanesc, trebuie sa ii faceți pașaport.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Va multumesc mult, raspunsul dvs. m-a mai linistit si stiu ce am de facut. Numai bine!

raluk0207 a scris:

Nu trebuie sa faceți nimic pentru cetățenie. Copilul va fi automat cetățean roman, fiind născut dintr-un părinte roman.
Dvs trebuie sa ii transcrieti certificatul de naștere și sa obțineți unul romanesc, cu cnp.
Ulterior obținerii certificatului de naștere romanesc, trebuie sa ii faceți pașaport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie de cetatenii diferite, copilul nascut in marea britanie este ce fel de cetatean.... ? Danube Danube Va rog sa-mi sa-mi clarificati si mie urmatoarea situatie: Mama, cetatean roman. Tatal copilului: cetatean englez. Casatoriti legal in Marea ... (vezi toată discuția)
Mama romanca ,tatal englez ,copil englez marilena87 marilena87 Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru va rog frumos,sunt intr-o relatie de 7 ani cu un cetatean englez,eu romanca si locuim in anglia, nu ... (vezi toată discuția)
Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)