avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am de recuperat pensia de întreținere pe anul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am de recuperat pensia de întreținere pe anul 2019-2020,respectiv ...

Am de recuperat pensia de întreținere pe anul 2019-2020,respectiv suma de 19000 lei. Cum procedez sa se recalculeze în raport cu inflația? Momentan dosarul a fost finalizat la politie și este la Parchet
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:18, 5 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Suma poate fi actualizata cu indicele de inflatie, puteti apela la un contabil, care va efectua calculele , in acest sens.

Inscrisul va fi depus la dosarul cauzei.

Totodata, puteti solicita si daune morale, pentru prejudicul cauzat.

Precizati, defalcat, sumele de bani cu titlu de daune morale.

Distinct de demersul de natura penala, conform art. 378 din Codul penal, puteti initia executarea silita.

Executorul va calcula sumele de bani pe care trebuie sa le primiti.

In cererea de executare silita, solicitati actualizarea sumei cu indicele de inflatie.

Doar ce scrie în hotărâre se poate obține.
Parchetul nu va poate ajuta.
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe ... Andreiiia Andreiiia Buna seara, in iunie 2020 am primit infiintare de poprire pe salariu pentru un credit la care am fost garant si creditul nu a fost platit. Executarea silita ... (vezi toată discuția)
Parte civila Borza Borza Buna, Ma pot constitui ca parte civila cu daune morale pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti(271. alin. 2 c.pen.)? Multumesc (vezi toată discuția)