avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea succesiunii

Într-un titlu de proprietate eliberat în 1991 exista trecute doua terenuri ,unul trecut corect și altul probabil dintr-o eroare sau graba . Acest teren trecut eronat nu aparținea titularului defunct deci nici moștenitorilor lui . Mostenitorilor li s-a adus la cunoștința acest lucru cu mult timp in urma .

In prezent se dorește efectuarea succesiunii pentru bunurile imobile ale fiului defunctului, care și el a decedat . Ni se cere acest titlu de proprietate pentru a fi dus la notar .

Cum ne putem asigura că nu vor include în masa succesorală acel teren la care nu au dreptul moștenirii ?

Țin să menționez că pe terenul unde au dreptul la moștenire sunt doua linii de moștenitori ,ei și noi . Ei ca urmași ai fiului defunctului ,noi ca urmași ai fiicei defunctului .

Terenul unde ei nu au dreptul la moștenire a revenit prin drepturi de moștenitor soțului fiicei defunctului ,defunct care este titular al titlului de proprietate unde sunt trecute cele doua terenuri ,așa cum am menționat la început.
Succesiunea de pe urma soțului fiicei defunctului este finalizată ,cu excepția acestui teren care a fost inclus eronat în titlul de proprietate unde am semnalat problema .

Va rog să mă sfătuiți cum sa blochez succesiunea sau ce cai de rezolvare are aceasta problema!

Se poate face un partaj voluntar la notar unde ei să renunțe la ce nu le aparține ?
Sau soluția este instanța judecătorească și pentru care speță ar putea fi aleasa aceasta cale ?
Cum putem suspenda succesiunea lor în cazul în care refuza partajul voluntar ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
bogdanaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:46, 7 Ianuarie 2023
Singura șansă de rezolvare este să dezbateți succesiunea la judecătorie. O să vă coste bani mai mulți, dat asta este situația.

Partaj amiabil la notar se poate face doar dacă există înțelegere, altfel doar instanța de judecată hotărăște.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cu doi proprietari van_allen78 van_allen78 este vorba despre un teren care are pe titlul de proprietate trecute numele a doua surori, una din ele fiind bunica; nici ea nici sora ei nu mai ... (vezi toată discuția)