avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan cu doi proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan cu doi proprietari

este vorba despre un teren care are pe titlul de proprietate trecute numele a doua surori, una din ele fiind bunica; nici ea nici sora ei nu mai traiesc.terenul respectiv il detin eu dupa o intelegere verbala cu varul meu, deoarece el a luat tot terenul bunicului , iar mie mi l a lasat pe al bunicii.Acum problema este la intabulare: urmasii surorii bunicii au si eu dreptul la o parte din acel teren sau nu? deoarece ei nu l au detinut niciodata , in virtutea faptului ca ei au luat terenuri ce au apartinut surorii bunicii dar care au fost trecute pe alt titlu de proprietate pe care apare doar sora bunicii , fara a mai fi trecuta si bunica.Eu nu am mai pretins ca terenurile ce apar acolo, pe titlul surorii bunicii sa fie impartite egal , deoarece pana acum toti am fost ok si am lasat lucrurile neschimbate.terenul il detin din 1999, cand a murit bunicul si care ni l a lsat printr o scrisoare de donatie.cum as putea acum sa l intabulez ,ce pasi trebuie sa fac? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:05, 7 Septembrie 2010
trebuie vazute actele de un avocat.. functie de continutul acestora si functie de disponibilitatea rudelor dinspre partea sorei bunicii pentru o rezolvare amiabila, se poate alege o varianta sau alta de solutionare in favoarea dvs
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2010
Petre Enache, Avocat
In primul rand dezbateti succesiunea dupa bunici.Partajati bunurile prin notar daca va intelegeti, daca nu, prin instanta.
Apoi , proprietarul va apela la un expert cadastru sa efectueze cadastrul bunurilor imobile si sa le intabuleze.
nu veti intampin aprobleme la intabulare, ci la un eventual partaj cu mostenitorii sorei bunicii.
acestia ar putea pretinde cota parte ce li se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)
Terenuri inversate alexeflorin alexeflorin Buna seara Am si eu o problema pe care o supun atentiei d-voastra ... Bunica mea a avut un teren in suprafata de 7500m patrati , iar sora ei tot 7500 m ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire de pe urma sorei Diana2000 Diana2000 Buna ziua, Doua surori au drept de mostenire, dupa tatal lor decedat, asupra unui teren extravilan ( sint mentionate pe Titlul de proprietate ca fiind ... (vezi toată discuția)