avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pentru o persoana care suferea de dementa in anul 2020 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pentru o persoana care suferea de dementa in anul 2020 putea ...

Pentru o persoana care suferea de dementa in anul 2020 putea fi numit un curator prin instanta la acea vreme?
Nu era necesara punerea sub interdictie si apoi numirea unui tutore?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:56, 9 Ianuarie 2023
In mod normal la nivelul anului 202o se cerea punera sub interdictie cu numirea provizorie (pe parcursul judecarii cauzei) a unui curator si apoi a unui tutore care sa ii reprezinte interesele, insa asta doar daca exista o lipsa totala a capacitatii psihice.

Daca in cauza s a constatat - de exemplu - doar o diminuare a capacitatii psihice atunci solutia era numirea unui curator care sa asiste partea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator bolnav psihic pompiliairina pompiliairina As dori sa aflu cine poate deveni curator pentru bolnavii cu afectiuni psihice care sunt internati intr-un spital de boli psihice,cine numeste acest curator si ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Tutore bolnav alzheimer bibliopod bibliopod As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai ... (vezi toată discuția)