avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Mă poate ajuta și pe mine cineva cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Mă poate ajuta și pe mine cineva cu un răspuns ...

Buna ziua! Mă poate ajuta și pe mine cineva cu un răspuns la această întrebare?
-Cum trebuie, sau ce trebuie făcut în situația în care soțul a părăsit domiciliul conjugal precum și familia care are în componență doi copii minori, de 2 respectiv 4 ani și jumătate, dintre care unul cu probleme de sănătate. Locuința este achiziționată prin programul Prima casa și se plătește în rate pe numele sotului. Pot fi dată afară din casă? Mulțumesc mult pentru sprijinul acordat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
Siturg1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Siturg1 , utilizator 14:38, 9 Ianuarie 2023
nu va poate da afara, dar trebuie platite ratele si sa faceti partaj candva.
La ce aveti de facut trebuie sa va ganditi dvs, daca nu sunteti hotarata sa divortati, ii puteti cere macar pensie de intretinere daca nu vrea sa contribuie de bunavoie la intretinerea copiilor.
Dvs aveti venituri ?
In primul rand va mulțumesc mult pentru răspuns. Eu sunt tatăl fiicei mele care se afla in situația mai sus menționată. Venitul ei este in jur de 2500 rezultat din indemnizația de creștere copil. In acest moment se afla la începutul celui de-al trei-lea an de creștere copil, datorita faptului că cel mic a fost depistat cu autism. Rata creditului pentru casa este pe numele soțului. Creditul a fost obținut prin prima casa și are o rata actuală de 2500 lei. Fiica mea nu poate verifica dacă ratele sunt plătite la timp datorita secretului bancar, deși este și ea în contract. Întrebarea este ce ar trebui făcut în situația în care soțul a părăsit domiciliul la inițiativa lui. Situația din punctul nostru de vedere pare foarte complicată. Nu știm cum poate fi protejată mama de către legislația din România în astfel de cazuri. Fiica mea a făcut tot ce este posibil pentru că relația sa nu se distrugă, in schimb soțul își menține hotărârea. Motivele nu sunt întemeiate, motivând că el nu a simțit afecțiunea necesară de când au venit cei doi copii.
Va mulțumesc mult pentru informații și consiliere.

gi-jane2 a scris:

nu va poate da afara, dar trebuie platite ratele si sa faceti partaj candva.
La ce aveti de facut trebuie sa va ganditi dvs, daca nu sunteti hotarata sa divortati, ii puteti cere macar pensie de intretinere daca nu vrea sa contribuie de bunavoie la intretinerea copiilor.
Dvs aveti venituri ?

Întrebarea este ce ar trebui făcut în situația în care soțul a părăsit domiciliul la inițiativa lui

Nu stiu la ce va referiti.
Fiica sa dea divort daca vrea sau sa mai aștepte.
Nu exista ceva ce trebuie facut.
Sa încerce sa discute cu el sa stabileasca impreuna pe ce drum apuca.
Nu il va obliga nimeni sa revina acasa daca nu vrea.
E obligat insa sa plateasca pensie de intretinere, 1/3 din salariu.

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Va mulțumesc mult pentru informații.

Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa faca? gabytoma gabytoma Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa ... (vezi toată discuția)
Codul civil al familiei-obligatia de intretinere alina.alinus alina.alinus buna ziua.va deranjez cu o intrebare.sotul a plecat in ian in belgia si m-a anuntat ca dam divort la vara.deasemenea m-a instiintat verbal ca nu mai vrea pana ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor karali karali Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de ... (vezi toată discuția)