avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de concediu postnatal (dar acum ma angajez) , locuiesc in casa cumparata prin credit ipotecar in timpul casatoriei , sotul imi spune ca nu am nici o sansa sa obtin eu copilul. As dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc sa pot primi custodia copilului si cum se face partajul pentru casa care practic este a bancii pana la achitarea ei.Trebuie sa inchiriez un apartam pentru mine si copil sau trebuie sa raman in casa ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:34, 23 Martie 2010
copilul va ramane ca e ff mic.. dar cu locuinta e mai complicat un pic..
Cel mai bine este sa nu parasiti domiciliul conjugal, mai ales ca aveti in copil mic si ca nu sunteti inca angajata. Oare se pune problema violentei in familie incat sa plecati inainte de pronuntarea divortului? Dupa divort, veti vedea atunci ce aveti de facut, ori ramenti ori in chirie.
Se poate daca vi se incredinteaza copilul sa ramaneti in apartament daca platiti sulta sotului si ratele la apartament in continuare.
Sa obtineti minorul aveti sanse imense.
In casa aveti sanse foarte mari sa ramaneti pe perioada procesului.
Problema este cine va putea achita casa singur...
Avand in vedere varsta mica a minorului sunt posibilitati ca acesta sa va fie incredintat prinn hotararea de divort,cu obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
Pentru a obitine custodia minorului,trebuie sa dovediti cu probe-acte,martori,interogatoriu si ancheta sociala,ca oferiti conditii mai bune ca sotul dvs.,ca aveti posibilitatile din punct de vedere social,moral si material sa va ocupati in cele mai bune conditii de cresterea si educare acestuia.
De aceea este bine sa va gasiti un loc de munca stabil.
Daca nu exista violente conjugale,nu are rost sa parasiti domiciliul conjugal.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Depinde foarte mult daca va putea achita.Daca nu poate instanta nu ii va da dreptul ...

Alte discuții în legătură

Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort ,ajutati-ma ,va rog anastasya k anastasya k Buna ziua ,poate cineva sa-mi dea vreo informatie care sa ,ma poata ajuta in situatia mea ,care e urmatoarea:sunt csatorita de 2 ani si avem in comun un copil ... (vezi toată discuția)
Despre divort, custodie copil canimgizzi1984 canimgizzi1984 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 4 ani.de un an de zile am plecat impreuna cu copilul de la domiciliul conjugal deoarece nu ma mai ... (vezi toată discuția)