avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ,ajutati-ma ,va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ,ajutati-ma ,va rog

Buna ziua ,poate cineva sa-mi dea vreo informatie care sa ,ma poata ajuta in situatia mea ,care e urmatoarea:sunt csatorita de 2 ani si avem in comun un copil de 6 luni,dar sotul are un comportament fata de mine violent ,violenta ce exista si inainte de a avea copilul ,dar acum exista violenta si dispret fata de mine ,si dezinteres fata de copil.Este un abuz psihologic ce-l suport cu el si nu mai pot .Vreau ca baietelul meu sa nu creasca asa .Imi e frica sa abordez subiectul cu el de divort ,pntru ca devine violent.Si imi e frica sa nu pierd custodia copilului ,pentru ca eu nu am casa mea ,iar in acest moment noi stam la parintii lui .Nu stiu ,daca pana s-ar termina divortul ,eu as inchiria un apartament sa stau cu copilul ,afecteaza la situatia mea ?Va rog sa ma ajutati .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:46, 27 August 2009
Plecarea dvs din domiciliul conjugal nu are relevanta pentru pronuntarea divortului sau incredintarea minorului. Important pentru incredintarea minorului sunt conditiile de crestere si educare pe care le ofera parintii mai degraba decat titlul de proprietate asupra vreunui imobil. In ceea ce priveste abuzul pe care il exercita sotul fata de dvs, va sfatuiesc sa cautati un program de prevenire si combatere a violentei domestice, acolo veti gasi psihologi care stiu sa va indrume si sa va consilieze pentru a trece cat mai usor peste problema delicata in care va aflati.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Multumesc pentru raspunsul dat si in asa scurt timp .O sa mai pun o intrebare ,sora mea sta in italia ,daca pana se termina divortul eu ma duc la ea ,afecteaza la custodia copilului?Sau e mai bine sa stau in tara pana la terminarea divortului si dupa sa pot pleca cu copilul?
Pana nu veti avea o hotarare definitiva si irevocabila privind incredintarea minorului, nu veti putea parasi tara impreuna cu copilul decat cu acordul expres al tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ne despartim! ContSters176434 ContSters176434 buna! sunt casatorita de 3 ani si am un baiat de 2 ani si 7 luni, sotul meu nu ma ajutat deloc in cresterea acestui ingeras macar nu si-a dat interesul. Am ... (vezi toată discuția)
Divort haruna haruna Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor karali karali Doresc sa divortez , avem un baietel de 3 ani si 7 luni si suntem casatoriti de 3 ani si 6 luni. Deoarece noua luni am fost in somaj dupa cei doi ani de ... (vezi toată discuția)