Bună ziua! Am cumpărat o proprietate într-un sat și pe ulița din fața proprietății și-a săpat cursul o vâlcea din care motiv nu am acces la proprietate cu nici un vehicul pentru a incepe lucrări de renovare. Vâlceaua ar necesita tubulatură și terasament pentru a amenaja drumul de acces spre proprietate. O investiție infimă pentru o autoritate locală. Fiind drum public, primăria ar trebui totuși să facă asta asigurând dreptul de acces până la intrarea pe proprietate, mai ales că aceasta are număr cadastral și impozitele plătite. Întrebarea mea este: Am dreptul să solicit primăriei reamenajarea străzii (uliței) și în baza cărei legi? Trebuie să găsesc înțelegere la administrația locală, sau este obligația lor să remedieze situația la solicitarea mea? Cum trebuie să procedez? Mulțumesc!.
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ulita este publica? (adica e inscrisa ca drum in registrul primariei) in acest caz, veti solicita primariei remedierea; insa aceasta nu este obligata sa va serveasca de indata. este o problema de oportunitate si nu de legalitate. este responsabilitatea primariei sa se ingrijeasca de spatiile publice. daca insa e vorba de o cheltuiala mai mare, atunci primaria va cere aprobarea Consiliului Local. o sa dureze.