avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am cumpărat o proprietate într-un sat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am cumpărat o proprietate într-un sat și pe ulița ...

Bună ziua! Am cumpărat o proprietate într-un sat și pe ulița din fața proprietății și-a săpat cursul o vâlcea din care motiv nu am acces la proprietate cu nici un vehicul pentru a incepe lucrări de renovare. Vâlceaua ar necesita tubulatură și terasament pentru a amenaja drumul de acces spre proprietate. O investiție infimă pentru o autoritate locală. Fiind drum public, primăria ar trebui totuși să facă asta asigurând dreptul de acces până la intrarea pe proprietate, mai ales că aceasta are număr cadastral și impozitele plătite. Întrebarea mea este: Am dreptul să solicit primăriei reamenajarea străzii (uliței) și în baza cărei legi? Trebuie să găsesc înțelegere la administrația locală, sau este obligația lor să remedieze situația la solicitarea mea? Cum trebuie să procedez? Mulțumesc!.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:21, 8 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ulita este publica? (adica e inscrisa ca drum in registrul primariei) in acest caz, veti solicita primariei remedierea; insa aceasta nu este obligata sa va serveasca de indata. este o problema de oportunitate si nu de legalitate. este responsabilitatea primariei sa se ingrijeasca de spatiile publice. daca insa e vorba de o cheltuiala mai mare, atunci primaria va cere aprobarea Consiliului Local. o sa dureze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme reabilitare ulita Paulapaul Paulapaul Cer scuze pentru exprimare, dar nici nu stiu cum sa pun problema ca sa se inteleaga cat mai bine. Vreau sa intreb : La tara pentru reabilitarea unei strazi ... (vezi toată discuția)
Improprietarire cu un drum de exploatare bacleo bacleo buna ziua, este posibil ca un drum de exploatare, de interes public, sa fie trecut de primarie in proprietatea unei persoane fizice? acesta asigura accesul ... (vezi toată discuția)
Blocare cale de acces si construire sant in calea de acces adrian2656 adrian2656 Am rugamintea sa imi acordati cateva momente si sa ma sfatuiti. Parintii mei au o casa care are ca unica cale de acces de la imobil catre sosea si dinspre ... (vezi toată discuția)