avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am cumparat in urma cu câteva luni un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am cumparat in urma cu câteva luni un imobil, prin ...

Buna ziua, am cumparat in urma cu câteva luni un imobil, prin credit ipotecar, Problema este ca imobilul nu are bransament definitiv la energie electrica. La momentul respectiv nu cunoateam faptul ca legea a fost modificata si dezvoltatorul treabuia sa primeasca procesul verbal de receptie a lucrarilor, numai dupa ce imobilul avea bransament definitiv la utilități.
La achiziție, nu ni s-a specificat ca locuința este racordată la energie electrica printr-un bransament de șantier, ci doar ca nu s-a emis factura si ca in momentul in care se emite, ne-o înmânează.
De la acel moment au trecut câteva luni, in prezent fiindu-ne solicitată o suma de bani lunar pt consumul de curent la prețul de persoana juridică, respectiv 1.3-1.4 lei / kw.
E acest lucru legal ? Mai pot obliga dezvoltatorul sa faca racordul definitv ?
Se poate numi înșelăciune ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 9 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, trebuie studiate clauzele contractuale si actele care au stat la baza contractului de vanzare-cumparare. De principiu ati putea opta pentru rezolutiune/despagubiri si/sau plangere penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Receptie finala lucrari fara bransament definitiv la energie electrica grilpavel grilpavel Buna ziua, am cumparat de curant un imobil, o parte din bani au fost platiti dezvoltatorului prin credit ipotecar, Problema este ca imobilul nu are bransament ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care dezvoltatorul refuza sa lase ... chiti.dan chiti.dan Ce se poate face in cazul in care dezvoltatorul refuza sa lase locatarii sa se conecteze la reteaua publica de curent electric? Mentionez ca locuiesc de 3 ani ... (vezi toată discuția)