avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Am un ctr de servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Am un ctr de servicii

Buna ziua,

Am un ctr de servicii in care este mentionat ca,la fiecare lucrare se emite factura pe care o voi plati integral.
Pan acum au fost emis fact de catre prestator 5 la numar insa ,pe ele a fost trecut Avans cf ctr X.
Din punctul meu de vedere nu este corect ...trebuia trecut""cval lucrare cf ctrx"
Se pot storna aceste facturi de catre Prestator si a le refactura ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:33, 26 Ianuarie 2023
Buna seara,
Facturile emise sunt corecte. Pentru fiecare suma pe care ați achitat-o, vi s-a emis cate o factura de avans. La final, veti primi factura finala cu valoare zero, in care se va pleca de la suma care reprezintă valoarea serviciilor și vi se vor storna facturile de avans. Așa se procedează din punct de vedere fiscal și contabil.
Succes și numai de bine!
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2023
Livius Laslau, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestari servicii iulie 2010 raduallan raduallan Este vorba despre un contract pentru efectuarea unei lucrari intr-un apartament. Contractul a fost incheiat in data de 25 iunie 2010, data la care a fost ... (vezi toată discuția)
Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)
Corectare facturi eronate mihaelarad mihaelarad In anul 2009 am emise facturi de prestatii servicii catre un punct de lucru al unei societati(cu tva) desi punctul de lucru nu era platitor de tva. In 2012 mi ... (vezi toată discuția)