avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dealer auto solicita 24% TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dealer auto solicita 24% TVA

Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 vouchere in aceea data,iar restul din valoarea totala a masinii pe 17.05.2010. La capitolul PLATI din contrct. spune: plata se va efectua pana la livrarea auto (aprox. 3 luni). Am contactat dealerul in data de 05.07. 2010 si mi-a spus ca treb. sa-mi faca o refacturare cu tva marit. Mentionez ca la ambele plati mi-sau emis facturi fiscale, din care rezulta plata integrala a autovehiculului. Autoturismul treb. sa soseasca in " termen" dupa cum mi-a spus dealerul.
Este corect sa ma refactureze cu noul TVA, din moment ce eu am platit integral auto?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
mariuselectric, utilizator
nu, din moment ce va facturat deja anterior datei de 01.07, cum sa va refactureze?
doar daca ar mai fi ceva de plata, ce va factureaza acum, va ia 24%
Nu este normal !
Faceti o notificare scrisa catre dealer in care atentionati abaterea care o fac !
Incercati sa ridicati bunul la data stabilita !
Bafta multa !
gi_jane2 a scris:

nu, din moment ce va facturat deja anterior datei de 01.07, cum sa va refactureze?
doar daca ar mai fi ceva de plata, ce va factureaza acum, va ia 24%

tutu12 a scris:

Nu este normal !
Faceti o notificare scrisa catre dealer in care atentionati abaterea care o fac !
Incercati sa ridicati bunul la data stabilita !
Bafta multa !

va rog , argumentati cu baza legala cele afirmate
codul fiscal obliga dealerul sa regularizeze facturile de avans si sa aplice cota tva in vigoare la data transferului dreptului de proprietate, adica la predarea-primirea efectiva a autovehiculului.

deci e corect tva 24%, din pacate!!!
Nu are nicio legatura cu noul cod fiscal...daca masina a fost achitata INTEGRAL in data de 17.05.2010, deci ANTERIOR intrarii in vigoare a tva-ului de 24% inseamna ca ea a fost CUMPARATA la pretul de atunci, cu un tva ce era in vigoare la data incheierii contractului!sa nu mai vorbim de retroactivitatea unei legi......
In plus, nu este vina cumparatorului ca masina a sosit dupa 5,7,10 luni....facturile au fost stinse prin plata efectiva a fiecaruia..... prin urmare si obligatiile au fost asumate intocmai de cumparator!
Asa ca din punctul meu de vedere...nu au de ce sa mai solicite refacturare......BUNUL ESTE DEJA VANDUT....."odata ce pretul a fost platit, chiar daca cumparatorul nu a intrat in posesia bunului"!!

Alte discuții în legătură

Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)
Tva nou la autoturism nou danvip danvip Buna ziua , va propun spre dezbatere un subiect care preocupa cred la ora asta destule persoane care au achizitionat un autoturism nou. Am platit in luna mai ... (vezi toată discuția)