avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva nou la autoturism nou
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva nou la autoturism nou

Buna ziua , va propun spre dezbatere un subiect care preocupa cred la ora
asta destule persoane care au achizitionat un autoturism nou. Am platit in
luna mai pretul pt. achizitia unui autoturism VW nou la dealer cu toti banii
jos si clar cele 3 vouchere de rigoare. Asa ca dupa 30 de ani de condus o
dacie si dupa multe eforturi financiare de a aduna suma pt. a-mi cumpara si
eu ca tot romanul un autoturism VW chiar daca cel mai ieftin din oferta
vine surpriza: a crescut valoarea TVA .
Si aici apare si problema mea -dupa cum m-a anuntat dealerul chiar daca am
achitat integral masina inca din luna mai livrarea ei fiind tocmai in august
voi fi obligat sa platesc in plus diferenta de crestere a valorii TVA
.Aceasta dupa cum mi s.a spus din cauza ca factura finala se face la
intrarea in tara a masinii.
Mie mi se pare abuziv acest lucru deoarece eu la data achitarii
autoturimului nu aveam de unde sa stiu ca vor aparea alte taxe si oricum mi
se pare normal ca data facturarii sa se considere data achitarii sumei
intergrale.
Astfel consider necesara o analiza la nivel profesional a acestei
probleme .
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:09, 5 Iulie 2010
art. 134^2 cod fiscal
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), exigibilitatea taxei intervine:
a) la data emiterii unei facturi, înainte de data la care intervine faptul generator;
b) la data la care se încasează avansul, pentru plăţile în avans efectuate înainte de data la care intervine faptul generator.

art. 134^1
(6) Pentru livrările de bunuri corporale, inclusiv de bunuri imobile, data livrării este data la care intervine transferul dreptului de a dispune de bunuri ca şi un proprietar.

art. 140
(4) În cazul schimbării cotei se va proceda la regularizare pentru a se aplica cotele în vigoare la data livrării de bunuri sau prestării de servicii, pentru cazurile prevăzute la art. 134^2 alin. (2).

daca vi se pare abuziv, puteti da guvernul in judecata - dealerul nu are nici o vina, el doar respecta legea in vigoare

ART. 4
Modificarea şi completarea Codului fiscal
(1) Prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.
(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul tva pt autoturismele noi mariana111 mariana111 Buna ziua, Am platit in trei etape( incepand cu luna aprilie) achizitionarea unui autoturism Opel nou, in al carui pret fiind incluse cele 3 voucherele. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se plica prevederea majorarii tva la un contract de cumparare autoturism la care plata integrala s-a facut inainte de 01.iulie 2010 Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU In calitate de persoana juridica am incheiat cu un dealer auto in luna aprilie un contract de cumparare autoturism cu termen de livrare masina in 15 ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)