Buna ziua,
Am platit in trei etape( incepand cu luna aprilie) achizitionarea unui autoturism Opel nou, in al carui pret fiind incluse cele 3 voucherele. Dupa multe eforturi financiare de a aduna suma necesara cumpararii masinii ce avea ca termen de livrare data maxima de 23.07.2010, la 1 iulie( data la care autoturismul nu mi-a fost inca livrat), a crescut valoarea TVA .Aici apare problema - dupa cum m-a anuntat dealerul, chiar daca am
achitat integral valoarea masinii inainte de marirea TVA-ului, voi fi obligat sa platesc in plus diferenta de crestere a valorii TVA intrucat mi s-a zis ca factura finala se face la
intrarea in tara a masinii. Mie mi se pare abuziv acest lucru deoarece eu la data achitarii
autoturimului nu aveam de unde sa stiu ca vor aparea alte taxe si oricum mi
se pare normal ca data facturarii sa se considere data achitarii sumei
intergrale. Astfel consider necesara o analiza la nivel profesional si va cer opinia si sfatul dumneavoastra.
Va multumesc.
Exista un contract, facturi( am platit in 3 transe) si bonuri fiscale atasate acestora. In contract se precizeaza faptul ca avansul maxim depus pentru rezervarea autovehiculului este de 85% din pret, diferenta pana la achitarea integrala platindu-se la ridicarea autoturismului. Mentionez ca eu am platit-o intregral.
Cred ca aveti sansa sa impuneti dealer-ului, care este in culpa prin nelivrarea la termen a automobilului, sa va emita factura la suma finala convenita prin contract, suportand el pierderea de 5% din cresterea cotei TVA