Asteptarea o sa fie in defavoarea mea, pentru ca ei mi-au spus clar, daca nu platesc diferenta Tva-ului nu o sa-mi livreze autoturismul.
Buna ziua,
Chiar daca ati achitat masina, dealerul nu a emis factura fiscala finala, ci factura de avans, pentru ca pana nu este livrata masina nici nu are cum sa-si inregistreze in contabilitate vanzarea.(venitul)
Cand se livreaza masina se storneaza facturile emise anterior si se emite factura fiscala finala de vanzare auto cf noilor conditii, adica cu TVA 24%.
Dealerul procedeaza corect pt ca asa este corect fiscal cum a arata si un coleg consultant fiscal mai sus. Vorbiti cu directorul dealerului sa suporte din marja de profit diferenta de TVA mai ales ca le-ati dat banii in avans si s-au folosit de ei.
Succes!
Ei au stornat facturile fara sa ma anunte,de bani sigur s-au folosit.
La sectiunea plati: Plata se va efectua pana la livrarea auto.
Masina a fost achitata din luna mai.
De ce nu au livrat banii in contul producatorului.
Sunt total dezamagit, pt. ca inca se poarta viciile ascunse de catre acesti reprezentanti auto, adica trebuie sa fii cat de cat in tema ca altfel sigur te vei pacali ,precum in targurile auto procedeaza samsarii auto.
Mentalitatea ca asa este in Romania in favorul caruia este, a omului simplu de rand care sigur a facut economii sau sacrificii sa-si achizitioneze o masina direct de la dealer, astfel incat sa evite targurile auto, ca si acolo s-a impamantenit ca sigur te pacalesti, sau a oamenilor de afaceri?
Ma bucur sau nu ca inca sunt sustinatori ai dealerului.
Eu contractul l-am semnat cu dealerul nu cu producatorul auto.
Trebuiau sa-si ia in calcul aceste riscuri fiscale care au fost neprevazute, precum am achitat si eu masina tocmai pt. a evita cresterea cursului .
Era normal sa ma sune sa ma anunte ca s-au stornat facturile si alfel stateau lucrurile ,nu sa dau eu telefon sa intreb de livrarea auto si sa-mi spuna ca treb. sa ma refactureze.
Pe 23.07. 2010, s-a efectuat livrarea autoturismului, cu foarte multe 'greturi', din partea doamnei reprezentant de vanzari.
Am platit diferenta de tva, in val. de 600 E.
Am solicitat sa-mi dea explicatii cu stornarea facturii, practic 2 luni de la stornare eu aveam posibilitate sa-mi tin banii in banca ( 50000 lei), nu sa-i las la cheremul excrocilor cu nume de dealer.
Am solicitat sa discut cu directorul, a dat un tel. la director, a urcat la director, s-a intors dupa 10 min, mi-a spus ca nu ma poate primi sa discut ca este la sfarsitul programului si am de ales :
- NU RIDIC MASINA
-PLATESC
-SAU INSTANTA
Un alt aspect negativ : data stornarii facturii apare dupa 11 zile de cand achitasem masina, am intrebat ca in cele 11 zile unde au stat banii mei, mi-sa raspuns cu un zambet fals ca in casierie, dupa stiinta mea nu au voie sa tina banii fara acoperire de acte.
Tare ma bate gindul sa-le deschid un proces.
Pagina 5 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5