avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dealer auto solicita 24% TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dealer auto solicita 24% TVA

Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 vouchere in aceea data,iar restul din valoarea totala a masinii pe 17.05.2010. La capitolul PLATI din contrct. spune: plata se va efectua pana la livrarea auto (aprox. 3 luni). Am contactat dealerul in data de 05.07. 2010 si mi-a spus ca treb. sa-mi faca o refacturare cu tva marit. Mentionez ca la ambele plati mi-sau emis facturi fiscale, din care rezulta plata integrala a autovehiculului. Autoturismul treb. sa soseasca in " termen" dupa cum mi-a spus dealerul.
Este corect sa ma refactureze cu noul TVA, din moment ce eu am platit integral auto?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
mariuselectric, utilizator
Facturile le-au stornat,din cauza ca eu am platit integral masina si si-au dat seama ca au gresit, cica nu trebuia sa-mi ia toti banii, dar mi-iau luat pt. ca eu am insistat .
Au motivat ca a fost o greseala pe care a depistat-o la contabilitate.
Factura finala nu am, doar pe factura a doua cea dupa avans, apare pret autovehicul.
DOMNILOR,
va repet, facturile emise de catre dealer au fost emise anterior..cu tva 19%...tot anterior au fost si achitate.....deci pretul masinii a fost achitat INTEGRAL!! Mentionez faptul ca indiferent de ce denumire poarta facturile si ce reprezinta ele....ACESTA ESTE PRETUL DE VANZARE al masinii....pe mine ca si cumparator nu ma intereseaza modificarile ulterioare semnarii contractului...sau am luat-o noi razna si nu ne dam seama de insemnatatea unui contract....se modifica pretul unilateral,se modifica o cota de tva desi eu am achitat inainte de a intra in vigoare??Sa nu insistam asupra bunului......pretul stabilit este de x lei...nu se poate modifica NICI SA VREI la xy lei...nu cel putin unilateral!!! Noi am achitat pretul.....acum asteptam dealeru-l sa-si respecte obligatia!
mariuselectric a scris:

Au motivat ca a fost o greseala pe care a depistat-o la contabilitate.

imi pare o gogoritza !

Si ati semnat de primire pe facturile de stornare ?
Sau , altfel spus , in momentul de fata sunteti acoperit cu facturi de avans pentru toti banii platiti ?
Pe facturile de stornare nu apare semnatura mea. Le-au emis fara instiintarea mea.
Sunt acoperit de pretul integral cat valoreaza masina in contract, prin factura de avans in val. de 3000 lei + 3 vouchere si cea de a doua factura care cuprinde restul de plata din valoarea masinii.
Dealerul spune ca nu am factura finala si ca o s-o am in momentul livrarii auto dupa plata diferentei de tva.
Nu mi-se pare corect nici logic si nici macar nu mi-au prezentat articolul care stipuleaza acest lucru pentru care ei imi percep aceea diferenta de tva, singura justificare a fost ca de la 1 iulie s-a marit tva in baza ordonantei.
Ei au stornat factura fara sa ma anunte,a trebuit sa sun eu sa intreb cat mai astept pt. livrarea auto si atunci mi-au spus ca mai am de plata suma de 600 E ce reprez. dif. de tva si ca livrarea se face in termen adica aprox. 3 luni.

Alte discuții în legătură

Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)
Tva nou la autoturism nou danvip danvip Buna ziua , va propun spre dezbatere un subiect care preocupa cred la ora asta destule persoane care au achizitionat un autoturism nou. Am platit in luna mai ... (vezi toată discuția)