avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Dealer auto solicita 24% TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Dealer auto solicita 24% TVA

Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 vouchere in aceea data,iar restul din valoarea totala a masinii pe 17.05.2010. La capitolul PLATI din contrct. spune: plata se va efectua pana la livrarea auto (aprox. 3 luni). Am contactat dealerul in data de 05.07. 2010 si mi-a spus ca treb. sa-mi faca o refacturare cu tva marit. Mentionez ca la ambele plati mi-sau emis facturi fiscale, din care rezulta plata integrala a autovehiculului. Autoturismul treb. sa soseasca in " termen" dupa cum mi-a spus dealerul.
Este corect sa ma refactureze cu noul TVA, din moment ce eu am platit integral auto?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
mariuselectric, utilizator
Stimate domn,
din punctul meu de vedere, asa cum am sustinut si pana in prezent, aveti dreptate.!faptul ca au stornat o factura fara acordul dvs..mai ales ca nu au exemplarul care este prezent la dvs nu este ok...mai mult decat atat....va recomand sa mergeti la dealer sa solicitati in scris ca vor diferenta de 600 E...si cum nu o sa faca acest lucru..asteptati termenul de predare al masinii, conform contractului...dupa aceea...mai vedem ce o sa fie...:) Bafta...asteptam vesti favorabile!
Le-am solicitat sa-mi dea in scris ceea ce percep ei de la mine, adica diferenta de TVA si dmna. reprezentant de vanzari nu mi-a raspuns la aceasta solicitare.
Mi-a spus sa ma inscriu in audienta la domnul director.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa ma inscriu in audienta la director,dar cred ca acelasi lucru se va intampla si in biroul acestuia.
Va multumesc.
audienta la director??nu este exclusa o intrevedere...eu zic sa mergeti si cu o solicitare scrisa pe care sa o inregistrati la ei....daca nu vor sa o inregistreze..merge si prin posta ...confirmare de primire sau curierat....cand trebuie sa va soseasca masina?
Masina dupa spusele reprezentantului de vanzari, vine in" termen".
atunci...asteptati"termenul"......mai discutam atunci...bafta multa!

Alte discuții în legătură

Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)
Tva nou la autoturism nou danvip danvip Buna ziua , va propun spre dezbatere un subiect care preocupa cred la ora asta destule persoane care au achizitionat un autoturism nou. Am platit in luna mai ... (vezi toată discuția)