avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum este împărțită moștenirea între ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum este împărțită moștenirea între urmași,dacă soții ...

Cum este împărțită moștenirea între urmași,dacă soții în timpul vieții au lăsat prin testament averea soțului supraviețuitor,dar ambii au adus câte un copil precedent căsătoriei,și au mai avut doi copii în timpul căsătoriei lor?
Cel mai recent răspuns: Moldoveanu Cristina , utilizator 11:11, 11 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A murit vreunul, au murit amandoi?
Da,au murit amândoi,primul el,apoi ea,la un interval de 10 zile între decese. Tata,pe 28.02.2022,mama ,pe 18.03.2022.
18 zile distanță, scuze***
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca copiii lui nu sunt de acord cu testamentul facut de tata, vor recupera rezerva succesorala in instanta ( jumatate din cat ar fi mostenit legal), daca sunt de acord, copiii mamei vor imparti egal toata averea.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Unul din copiii mamei,fiica nelegitimă cu care a venit în căsătorie,a decedat,ea are 3 copii.Aceștia au dreptul la moștenire?Vă mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)