avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neclaritate vis a vis de decizia instantei Acum cateva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neclaritate vis a vis de decizia instantei Acum cateva luni(mai ...

Neclaritate vis a vis de decizia instantei

Acum cateva luni(mai exact in septembrie 2022) am fost oprit de un echipaj de politie rurala care a zis ca am efectuat o depasire periculoasa pentru cel care venea din contrasens(cu toate ca ei ieseau de pe o straduta adiacenta si intre mine si ei era o coloana de cca. 4 masini si nu aveau vizibilitate, apoi nu au oprit nici un alt autovehicul ca sa puna vreun martor, nu aveau camera pe bord, depasirea era efectuata in linie dreapta fara curbe sau linie continua etc.) si au dorit sa-mi retina permisul pentru 60 de zile
In consecinta am depus o contestatie la Judecatoria Galati in vederea anularii procesului verbal, iar acum sunt nedumerit, ca nu inteleg decizia luata in data de 09.01.2023 care o atasez mai jos:

"Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetentei teritoriale a Judecătoriei Galaţi invocată de instantă din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată formulate de petentul Mocanu Dorin în contradictoriu cu Inspectoratul de Politie Judetean Galati, în favoarea Judecătoriei Târgu Bujor. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 09.01.2023, solutia fiind pusă la dispozitia părtilor prin intermediul grefei instantei în conformitate cu dispozitiile art. 402 Cod procedură civilă.
Document: Hotarâre 86/2023 09.01.2023"

In acest context eu ce ar trebui sa fac, sa merg sa fac o alta contestatie la Judecatoria Tg. Bujor sau se transfera automat cazul catre aceasta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 21:18, 10 Ianuarie 2023
Buna ziua, se tranfera automat dosarul. Veti primi citatie de la noua instanta, nu trebuie sa depuneti alta plangere.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!
Eram nedumerit ținând cont că eu din momentul emiterii unei hotărâri nefavorabile ar trebui să predau permisul la poliție și voiam să mă asigur că nu depășesc acel termen și totodată am fost mirat de decizie având în vedere faptul "presupusa faptă" s-a petrecut la cca. 15-20 km de Galati unde am și domiciliul și de unde aparține și echipajul ce mi-a întocmit procesul verbal.


Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, se tranfera automat dosarul. Veti primi citatie de la noua instanta, nu trebuie sa depuneti alta plangere.

Nu trebuie predat inca deoarece procesul nu s-a judecat, se va judeca la instanta unde a fost transferat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire pe linia continua sanducu1 sanducu1 Buna ziua Ma numesc Cristi sunt din Iasi si ieri am ramas fara permisul de conducere pentru depasire pe linie continua si vreau sa va spun exact cum sa ... (vezi toată discuția)
Abuzul politiei lylylzr92 lylylzr92 Buna seara,Eram singur in masina ma cam grabeam si m-am incadrat in depasirea umui autovehicul imediat după ce linia continu se terminase cu viteza peste ... (vezi toată discuția)
Depasire pe linie continua Ionut2032 Ionut2032 Am depasit un camion pe linie continua la coborare in panta avem vizibilitate 200-300metri echipajul de politie se afla la circa 1km fata de mine m-au vazut ... (vezi toată discuția)