avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... X, reclamant, castiga un proces in urma caruia paratul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

X, reclamant, castiga un proces in urma caruia paratul Y trebuie ...

X, reclamant, castiga un proces in urma caruia paratul Y trebuie sa ii plateasca o suma de bani. In acest proces nu spune nimic despre cheltuielile de judecata. Ulterior vine cu o alta cerere de chemare in judecata pentru aceste cheltuieli. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 14:36, 11 Ianuarie 2023
Cheltuielile de judecata se pot cere si pe cale separata.
Bună ziua! Cheltuielile se pot cere în cadrul procesului inițial sau pe cale separată (adica se deschide un nou dosar). În funcție de complexitatea dosarului în care a pierdut, de termene, etc, precum și prin raportare la cuantumul cheltuielilor cerute, se pot face apărari pe disproporționalitatea acestora prin raportare la volumul de muncă și dificultatea cauzei (dacă este cazul). Poate judecătorul le consideră excesive și le mai micsorează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs cheltuieli de judecatã - onorariu excesiv al apãrãtorului doru6 doru6 Am pierdut un proces si am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata catre parat. Problema e ca mi se par exagerat de mari cheltuielile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Completare cerere chemare in judecata rechi1958 rechi1958 Pina la discutarea pe fond a partajului se mai poate completa cererea initiala de chemare in judecata ? De exemplu : reclamantul sa ceara o eventuala ... (vezi toată discuția)
Este posibil să obțin ajutor public judiciar pentru cheltuielile pe cale separată? dacă da, care este baza legală? GhePopescu GhePopescu Bună ziua, În urma unui proces pierdut ca reclamant, in care pârâtul solicitase cheltuieli de judecată pe cale separata, am fost chemat în judecată de ... (vezi toată discuția)