avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare denumire asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare denumire asociație

Din modificările aduse legii ONGurilor am înțeles că nu mai e nevoie ca la înființare statutul să fie în formă autentică. Întrebarea mea este, pentru asociațiile deja înființate, la schimbarea denumirii, actul constitutiv actualizat, respectiv statutul, mai trebuie să fie în formă autentică. Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:43, 21 Ianuarie 2023
Nici inainte de decembrie 2020 nu se impunea forma autentica, putea fi si atestata avocatial la asociatii ( daca nu cuprindea imobile patrimoniul initial). Din 5 dec 2020 poate fi chiar si sub semnatura privata.... Un ONG trebuei sa functioneze conform legislatiei ONG in forma in vigoare acum, nu in forma in vigoare la data infiintarii sau la data celor mai recente modificari de acte constitutive... nu se aplica principiul simetriei actelor juridice, adica ONG vechi la care conform legislatiei de atunci actele au trebuit facute in forma autentica le poate modifica acum si prin cate in forma atestata avocatial sau chiar sub semnatura privata, caci scopul modificarii legislatiei a fost simplificarea, in caz contrar s-ar ajunge la discriminari extrem de grave intre ONG-uri in fucntie de data infiintarii lor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumire / nume asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Denumire / Nume asociatie Stiti cumva care este procedura de schimbare a numelui unei asociatii ? Este complicata? Merita? Sau e mai usoara infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Doresc modificare nume ong și să mai adaug căteva activități laurentiu gabriel laurentiu gabriel bună ziua, am o întrebare : dacă doresc să modific numele unui ong și să mai adaug căteva activități la cap. Scopul Asociației, este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Dorim infiintarea unui srl activitate servicii medicale (medic de familie). contafinfiscal@gmail.com contafinfiscal@gmail.com Buna ziua, Dorim infiintarea unui SRL avand ca activitate servicii medicale (medic de familie) .Care sunt documentele necesare infiintarii si autorizatiile ... (vezi toată discuția)