avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagii sisteme pensii neintegrate pt pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagii sisteme pensii neintegrate pt pensia anticipata

Pentru obtinerea pensiei anticipate in sistemul public de pensii se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare de 35 de ani si stagiile de cotizare in alte sisteme de pensii neintegrate? Respectiv am lucrat aproape 5 ani in armata, ca ofiter, dintre care o parte in conditii speciale de munca. As vrea sa stiu daca acesti 5 ani plus eventual suplimentarul pentru conditii speciale se iau in considerare la stabilirea stagiului minim de cotizare de 35 de ani pentru pensia anticipata sau doar pentru pensia la limita de varsta. Mentionez ca doar cu acesti 5 ani care sunt intr-un sistem de pensii neintegrate ajung la cei 35 de ani minim necesari, altfel va trebui sa astept pana la pensionarea la limita de varsta.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
andreipetcu, utilizator

Alte discuții în legătură

Data iesire anticipat la pensie octavostef octavostef am 55 ani si 30 ani munca efectiva din care 16 cu grupa II de munca.Am inceput munca din 1983 septembrie. Am 5 ani de facultate si 6 luni armata. La ce ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial Stefan C Stefan C Buna ziua, Am varsta de 61 de ani. Am depus la Casa de Pensii Sector 5 cerere de pensie anticipata partial, care a fost respinsa. Mentionez ca am stagiul de ... (vezi toată discuția)
Referitor pensionare beneficiar grupa de munca i danadom38 danadom38 As vrea sa stiu,va rog, daca la reducerea varstei de pensionare de 65 ani barbati,in cazul benefiarului de gr.I (spre ex.13 ani gr.I,respectiv reducere cu ... (vezi toată discuția)