avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie limita ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie limita de varsta art 58 din legea 263/2010

Am lucrat cu CIM timp partial (de 4 ore/zi) pe perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate gr 3. Aceasta perioada lucrata se considera stagiu de cotizare pentru pensionarea pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare in baza art 58 din legea 263/2010, pentru persoanele care detin certificat de handicap accentuat permanent?
Cu alte cuvinte, la calcularea stagiului de cotizare de 2/3 din stagiul complet de cotizare, respectiv 23 ani si 4 luni se ia in considerare si stagiul de cotizare efectuat cu CIM 4 ore in perioada pensiei de invaliditate?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
cosmo2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cateva intrebari. sunt pensionar invaliditate gr. ... adriankiss69 adriankiss69 Buna ziua. Am cateva intrebari. Sunt pensionar invaliditate gr. III, nerevizuibil, Detin un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori niste lamuriri cu privire de la trecerea de ... mona m mona m Buna ziua as dori niste lamuriri cu privire de la trecerea de la pensia de boala la cea de limita de varsta, varsta 48 ani vechime in munca 5 ani din 2008 ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)