avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Poate ma poate lamuri cineva care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Poate ma poate lamuri cineva care a intalnit acest ...

Buna seara! Poate ma poate lamuri cineva care a intalnit acest caz: in urma decesului tatalui rezulta 4 mostenitori:sotia decedatului,care a decedat si ea si cei3 copii. Problema e ca noi suntem 3 surori,adulte,dar una e persoana cu handicap la care a fost declarata tutore una din celelalte surori.,iar notarul mi-a cerut incuviintarea tribunalului pentru inceperea succesiunii. Eu ca tutore,am deschis proces pentru aceasta,la care tribunalul mi-a respins cererea,motivand ca eu ca tutore sunt in contradictie cu persoana pusa sub interdictie,deci nu ii pot apara interesele. Atunci ce trebuie facut,avand in vedere ca eu doresc succesiunea pe numele celor 3 surori,nicidecum doar pe mine?! Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:02, 12 Ianuarie 2023
Sa numiti alt tutore. O alta ruda/cunostinta/prieten.
Tribunalul va respins cererea pentru ca toate 3 sunteti mostenitoare si exista conflict de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatorul special/tutorele în cazul unei persoane puse sub interdicție: drepturi și obligații MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Cum este urmărit legal curatorul special/tutorele unei persoane cu handicap psihiatric permanent pusă sub interdicție de instanță pentru îndeplinirea ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)